FIA le pune lacăt la gură. Piloţii de Formula 1 nu mai au voie să înjure

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a trimis o scrisoare tuturor echipelor de Formula 1, în care le cere piloţilor să nu mai înjure în timpul activităţilor media de la Marile Premii.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 17:24
FIA le pune lacăt la gură. Piloţii de Formula 1 nu mai au voie să înjure

FIA a luat decizia de a le interzice piloţilor de Formula 1 să mai înjure, în urma plângerilor deţinătorilor de drepturi TV, după ce finlandezul Kimi Raikkonen şi germanul Sebastian Vettel au folosit un limbaj licenţios la festivitatea de premiere a Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, informează autosport.com.

Autosport consideră că FIA a ţinut special să-i avertizeze pe sportivi înaintea Marelui Premiu al SUA, o ţară în care un astfel de limbaj nu este tolerat în transmisiile televizate.

Postul britanic BBC a anunţat că a primit 22 de telefoane de la telespectatori nemulţumiţi de limbajul folosit de cei doi piloţi.

Interviurile realizate la festivitatea de premiere au înlocuit obişnuitele conferinţe de presă, începând cu Marele Premiu al Marii Britanii, care a avut loc în luna iulie.

Vettel şi-a cerut scuze pe site-ul său pentru înjurăturile „scăpate” pe podium. „Îmi pare nespus de rău pentru că am folosit cuvinte nepotrivite pe podium şi îmi cer scuze dacă am ofensat pe cineva care a urmărit festivitatea de premiere. Luat de val, nu am folosit cele mai potrivite cuvinte şi îmi cer scuze. Voi fi mai atent data viitoare„, a afirmat Vettel.

Dublul campion mondial nu este la prima abatere de acest fel. În iunie, Vettel a participat la emisiunea „Late Show” prezentată de David Letterman şi a scăpat două înjurături în timpul programului.