Ficatul prelevat de la Sibiu de medicul supravieţuitor, Radu Zamfir, a ajuns la o femeie de 45 de ani

Ficatul prelevat de medicul Radu Zamfir de la Sibiu, de la un bărbat aflat în moarte cerebrală, a fost transplantat unei paciente de 45 de ani, bolnavă de ciroză. Donatorul a murit în urma unui accident de muncă.

31 ian. 2014, 11:28
Ficatul prelevat de la Sibiu de medicul supravieţuitor, Radu Zamfir, a ajuns la o femeie de 45 de ani

Operaţia de transplant s-a terminat vineri în jurul orei 11:30, iar ficatul a ajuns la o femeie de 45 de ani din Cluj, de profesie psiholog, informează România TV. De altfel, femeia era internată la spitalul Fundeni de 3 săptămâni, iar de un an şi jumătate se afla pe lista de aşteptare pentru un transplant de ficat.

Este cel de-al patrulea transplant după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în care şi-a pierdut viaţa Adrian Iovan şi Aura Ion, şi este prima operaţie de prelevare la care medicul Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii tragediei aviatice, a participat.

De asemenea, Radu Zamfir a ţinut legătura cu cei trei medici care s-au aflat în avion la momentul părbuşirii avionului, iar aceştia i-au spus că se simt bine şi că nu vor renunţa la visul lor de a ajuta Programul Naţional de Transplant. Cei trei medici sunt internaţi la un spital din Cluj.