Fiesta spaniolă pe Naţional Arena. Zeci de mii de iberici, aşteptaţi la Bucureşti

Arena Naţională este pregătită să le primească pe Athletic Bilbao şi Atletico Madrid, pe data de 9 mai. Miodrag Belodedici spune că bascii sunt favoriţi la câştigarea trofeului.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 06:08
Fiesta spaniolă pe Naţional Arena. Zeci de mii de iberici, aşteptaţi la Bucureşti

Joi seara, în timp ce Atletico Madrid şi Athletic Bilbao obţineau calificarea în finala Ligii Europa, stadionul Naţional Arena a intrat deja, de probă, în atmosfera marilor derby-uri europene. Semifinalele au fost proiectate de probă pe ecranele imense de pe stadionul care pe 9 mai va găzdui marea finală. Este de aşteptat ca în perioada următoare Bucureştiul să se umple de zeci de mii de turişti spanioli.

O să organizăm o serie întreagă de evenimente în zonele de Fan Zone din Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Constituţiei„, a declarat primarul Sorin Oprescu, iar ambasadorul finalei, Miodrag Belodedici, nu are nicio emoţie în privinţa organizării: „UEFA a stat două luni de zile aici, au analizat totul, nu avem nicio emoţie. O sa fie multa lume turisti, totul este pregătit„. Cele mai scumpe bilete de la finală sunt cele de la tribuna VIP şi costă 1.000-1.500 de euro.

Sorin Oprescu şi Miodrag Belodedici au vizionat meciul Athletic Bilbao – Sporting Lisabona (3-1) pe ecranele de pe Arena Naţională, iar la pauză primarul a făcut o vizită la locul unde se tipăresc biletele. Trofeul Ligii Europa a fost adus din Regie şi a fost amplasat la intrarea în stadion, unde va sta până la 29 aprilie şi va putea fi admirat şi fotografiat de public.

La finalul meciului, primarul Capitalei şi Miodrag Belodedici au arborat la stadion drapelul Spaniei, în onoarea celor două finaliste. Ambasadorul finalei Ligii Europa, Miodrag Belodedici, a declarat că Athletic Bilbao este favorită la câştigarea trofeului. „După cum a jucat, Bilbao este favorită. Este o echipă care joacă foarte bine şi a produs surpriza în Liga Europa„, a spus Belodedici.

Finala Europa League dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao se va juca pe Naţional Arena pe 9 mai.