Fiica şi ginerele lui Mihail Vlasov, evacuaţi din vila aflată în Romexpo

Romexpo i-a trimis o notificare lui Marian Nedelcu, ginerele lui Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, prin care îl anunta ca in termen de trei zile trebuie sa evacueze Casa Leda, o vila aflata pe terenul Romexpo, informează HotNews.ro.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 14:27
Fiica şi ginerele lui Mihail Vlasov, evacuaţi din vila aflată în Romexpo

În notificarea trimisă de Romexpo, Marian Nedelcu este inştiinţat că Politia Locala Sector 1 a constatat lipsa autorizatiei de construire a vilei, motiv pentru care trebuie demarate lucrari de desfiintare a imobilului. Din 2012, Vlasov plateste o chirie de 115 euro pe luna pentru casa de peste 250 de metri patrati pe care o ocupa, impreuna cu fiica sa Ingrid si familia ei, in Romexpo, scrie investigatiimedia.ro.

Potrivit articolului din investigatiimedia.ro, cu doar cateva luni inainte ca Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, sa fie arestat pentru luare de mita, acesta incepuse demersurile pentru a cumpara vila de 250 de metri patrati din interiorul Romexpo la un pret modic. Iniţial, familia Vlasov a obtinut inchirierea terenului pe 40 de ani direct de la Camera de Comert pe care Mihail Vlasov a condus-o pana de curand. Ginerele lui Vlasov, Marian Nedelcu, a inceput demersurile de cumparare a vilei din Romexpo cand socrul sau era liber, insa le-a continuat si dupa arestarea acestuia.

Casa Leda a fost construita de firma satmareana Leda SA in 1999. Era o casa demontabila pe care firma a asamblat-o pe un teren de 160 de metri patrati pus la dispozitie gratuit de Romexpo si pe care a prezentat-o in premiera la Construct Expo 1999. Potrivit investigatiimedia.ro, “casa Leda” a avut, din 1999 pana in 2001, statutul de exponat apartinand firmei satmarene, dupa care, din 1 martie 2001, avea sa treaca in folosinta Romexpo.