Fiica transgender a lui Elon Musk vrea să rupă orice legătură cu tatăl său şi cere schimbarea numelui. Reacţia uluitoare a fondatorului Tesla

La o zi după ce a împlinit 18 ani, vârsta consimţământului în California, fiica transgender a lui Elon Musk a depus, la tribunalul superior din California, cerere pentru schimbarea numelui şi eliberarea unui certificat de naştere nou. Cu o nouă identitate de gen, Xavier Alexander Musk se va numi Vivian Jenna Wilson. În plus, tânăra a subliniat în cerere faptul că nu mai doreşte să fie asociată cu tatăl ei.

21 iun. 2022, 13:29

Fiica transgender a lui Elon Musk va prelua numele de familie al mamei ei, Justine Wilson, de care Musk a divorţat în 2008. Xavier Alexander Musk a cerut instanţei să îşi schimbe recunoaşterea de gen din bărbat în femeie şi să îşi înregistreze noul nume, potrivit documentelor judiciare disponibile online prin PlainSite.org. Nu a existat nicio altă explicaţie privind ruptura dintre fiica lui Musk şi tatăl său.

Identitatea de gen și faptul că nu mai locuiesc cu tatăl meu biologic și nici nu mai doresc să fiu asociată cu acesta în vreun fel, formă sau chip”, a transmis Vivian.

Citeste si Elon Musk, dat în judecată pentru o sumă mai mare decât averea sa. I se cer sute de miliarde de dolari, din cauză că ar derula o schemă piramidală

Cum a reacţionat Elon Musk

Potrivit Daily Mail, documentele ar fi fost depuse la tribunal în luna aprilie. O lună mai târziu, Elon Musk şi-a declarat sprijinul pentru Partidul Republican, ai cărui aleşi susţin o serie de legi care ar limita drepturile persoanelor transgender în statele din întreaga ţară.

Musk a intervenit în problema persoanelor transsexuale care îşi aleg prenumele preferate, scriind pe Twitter în 2020: „Susţin absolut trans, dar toate aceste prenume sunt un coşmar estetic„.

În iunie, Elon a postat pe Twitter următorul mesaj, aparent ca răspuns la această veste: „Îmi iubesc atât de mult toți copiii”.

Vivian și fratele ei geamăn, Griffin Musk, sunt cei mai mari dintre cei șapte copii în viață ai fondatorului Tesla. Primul său copil, un băiat pe nume Nevada Alexander, a murit de sindromul morții subite a bebelușului la doar 10 săptămâni, în 2002.

Citeste si Tesla în criză, Elon Musk ia o măsură disperată şi controversată. Dă afară 10% din angajaţi

Angajaţi de la SpaceX, concediaţi că şi-au criticat patronul

Miliardarul american are probleme de imagine și din cauza concedierii unor angajați ai companiei SpaceX. Mai multe persoane au rămas fără locul de muncă după ce au fost implicate în pregătirea unei ”scrisori deschise” care a criticat în special comportamentul adoptat de Elon Musk în spaţiul public.

Anunțul concedierii a fost confirmat în urmă cu doar câteva zile de directoarea departamentului de operaţiuni din cadrul companiei spaţiale. În prim-plan au fost câțiva angajaţi care au trimis acea scrisoare tuturor colegilor lor, solicitându-le semnăturile şi participarea la un sondaj.