Tesla în criză, Elon Musk ia o măsură disperată şi controversată. Dă afară 10% din angajaţi

Directorul general de la Tesla, Elon Musk, este pesimist cu privire la evoluţia economiei şi, în consecinţă, este de părere că producătorul de automobile electrice ar trebui să disponibilizeze 10% din personal, potrivit unui email trimis la nivel intern.

03 iun. 2022, 13:16
Tesla în criză, Elon Musk ia o măsură disperată şi controversată. Dă afară 10% din angajaţi

Acest email, intitulat „suspendarea tuturor angajărilor la nivel mondial”, ar fi fost trimis joi directorilor Tesla, transmite Reuters. În aprilie 2022, Tesla avea un număr de aproximativ 110.000 de angajaţi la nivel global.

Zilele trecute, acelaşi Elon Musk a cerut angajaţilor Tesla să revină la munca de la birou, în caz contrar urmând să părăsească firma. „Toată lumea este obligată să fie la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână. Dacă nu veţi veni la birou, vom presupune că aţi demisionat”, a scris Musk într-un alt email trimis angajaţilor în noaptea de marţi spre miercuri.

Citeşte şi Elon Musk le dă un ultimatum angajaţilor Tesla care vor să muncească exclusiv de la domiciliu: „Să se facă că lucrează în altă parte!”

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto prin producţia de masă de automobile electrice şi între timp s-a extins şi pe segmentul bateriilor pentru reţelele electrice şi sistemelor de producţie de energie fotovoltaică.

Elon Musk, care este şi fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 300 de miliarde de dolari.

Citeşte şi Elon Musk este acuzat de hărţuire sexuală. Acţiunile Tesla au scăzut cu 6%