Filmările şocante de la Colectiv, făcute publice după 4 ani de la incendiu. Victimele cărate cu paleţi de lemn, morţi întinşi pe ciment

Un subofiţer care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul incendiului a filmat dezastrul de la Colectiv. Zeci de victime întinse pe ciment la ieşirea din club, victime cărate cu paleţi de lemn spre ambulanţe. Potrivit Libertatea.ro, imaginile au fost ascunse publicului în toţi aceşti ani. 

24 oct. 2019, 07:22

Imagini şocante de la incendiul de la Colectiv au fost difuzat joi de Liberatea.

Cele peste 20 de minute de înregistrări nu au fost văzute decât de un grup restrâns de ofițeri superiori și ascunse apoi până azi.

VEZI AICI VIDEO

 

INCENDIU COLECTIV. La 4 ani de la tragedie procesul stagnează. Încă nu s-a trecut de audierea martorilor

Filmările nu sunt nici în dosarul Colectiv, care se judecă de 3 ani, nici în Raportul Corpului de Control, care acuza „improvizația autorităților”, exact ceea ce se vede în aceste filmări.

La minutul 7:35 al filmării, colonelul Orlando Șchiopu, adjunctul inspectorului șef ISU, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea!”.

„Ca niste gaini fara cap au actionat „salvatorii”. Mai organizat au actionat civilii”, a comentat un tânăr pe Youtube după difuzarea înregistrării.

„Patru ani, si daca azi ar mai fi ceva asemanator s-ar dovedi ca nu e nimic in plus, referindu-ma la felul in care se poate gestiona o situatie de genul acesta”, a comentat altcineva.

„”Avem de toate” si „S-a intervenit impecabil !” Arafat mai poate dormi noaptea? Are vreo farama, de constiinta, de umanitate, de remuscari? In locul lui, dispaream din functii politice!”, se spune în alt comentariu.

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu nu s-a prezentat la audierea în dosarul Colectiv. Avocatul victimelor cere mandat de aduce

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club dintr-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate.

În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

Raed Arafat, citat la Parchetul General în dosarul Colectiv. El a fost huiduit de victimele incendiului


loading...