Filmul furtului unui seif cu 500.000 de euro dintr-un apartament din București. O simplă discuție a divulgat un secret extrem de important

O tânără din București îi anunța pe polițiști, în toamna anului trecut, că i-a fost furat un seif în care se aflau 470.000 de euro și 2.000 de dolari.

23 aug. 2023, 17:19
Filmul furtului unui seif cu 500.000 de euro dintr-un apartament din București. O simplă discuție a divulgat un secret extrem de important
Cum a fost furat un seif dintr-un apartament din București

O tânără din București, angajată în domeniul serviciilor personale pentru adulți pe teritoriul Țărilor de Jos, a anunțat, în toamna anului trecut, că un seif în care se afla suma de 470.000 de euro și 2.000 de dolari, a dispărut din locuință.

Erau economiile femeii, iar seiful era ascuns într-un apartament nelocuit din sectorul 6 al Capitalei. Hoții, un bărbat și o femeie, ambii din anturajul victimei, au fost prinși în luna aprilie a acestui an. Banii nu au fost recuperați, fiind cheltuiți la jocurile de noroc.

Femeia le-a povestit anchetatorilor întreaga istorie care a adus-o la momentul în care să fie nevoită să ceară ajutorul polițiștilor.

Începînd din anul 2007, tânăra lucrază în domeniul serviciilor personale pentru adulți în Olanda, unde o astfel de activitate este legală, fiind angajată cu forme legale.

Citește și: Declarațiile șocante ale unei foste judecătoare despre tatăl șoferului drogat care a provocat accidentul de la 2 Mai: „Le împrumuta bani cu camătă și le lua apartamentele”

În 2019, când a reușit să strângă o sumă importantă de bani, circa 200.000 de eueo, s-a întors în România. Și-a cumpărat un seif pe care l-a ascuns într-un dulap din dormitor, iar despre acesta știau doar partenerul ei de viață și una dintre surori, dar fără să cunoască suma exactă.

De-a lungul anilor, tânăra a reușit să dubleze suma, iar în noiembrie 2022, când a avut loc furtul, în seif se afla aproape jumătate de milion de euro.

Înainte ca furtul să aibă loc, tânăra a organizat o petrecere în apartament unde au fost invitate surorile ei, o prietenă și alte persoane din anturajul cuplului. În timpul petrecerii, pe fondul consumului de alcool, unul dintre participanți a vorbit de față cu toată lumea despre seif. Victima a considerat atunci că nu trebuie să ia vreo măsură de precauție cu privire la banii săi.

A plecat din nou în Olanda, iar în toamna anului 2022, când a revenit în București, a descoperit lipsa banilor.

Atunci, una dintre surorile victimei și-a amintit că prietena ei, care fusese și ea la petrecere, i-a pus mai multe întrebări în legătură cu apartamentul respectiv, justificându-se că trebuie să ducă un pachet proprietarei. A întrebat cum se intră în bloc, etajul și poziția apartamentului pe holul blocului, felul în care este compartimentat, dar și date despre când va reveni în țară victima.

Citește și: Meseria e brăţară de aur la orice vârstă. La 70 de ani, moş Nicolae munceşte ca în tinereţe: “Altora le e greu, le e scârbă”

Această femeie, Claudia Stoian pe numele ei, pune, de fapt, la cale planul pentru furt. Împreună cu un bărbat a intrat în apartamentul în care se afla seiful. Camerele de supraveghere ale imobilelor din zonă au surprins hoții și mașina, un Mercedes S Class, cu care s-au deplasat să dea marea lovitură.

După atac au părăsit țara, dar au fost prinși în aprilie 2023, la șase luni de la comiterea faptei. Banii au fost cheltuiți la jocurile de noroc. Ambii sunt cercetați în libertate, sub contol judiciar. La audieri, hoața a negat că ar fi avut vreo implicareîn furt, dar declarațiile sale au fost apreciate ca fiind „nesincere” de către anchetatori.