”Otomanii: Mahomed vs Vlad Țepeș“ face furori pe Netflix. Cine sunt românii care joacă în serialul fenomen

”Otomanii: Mahomed vs Vlad Țepeș“ face furori pe Netflix, unde este pe primul loc în topul celor mai vizionate seriale din România și asta pentru că pe lângă actorii turci, în serial apar și români.

04 ian. 2023, 00:19
”Otomanii: Mahomed vs Vlad Țepeș“ face furori pe Netflix. Cine sunt românii care joacă în serialul fenomen
Filmul ”Otomanii: Mahomed vs Vlad Țepeș“ face furori pe Netflix

”Otomanii: Mahomed vs Vlad Țepeș“ face furori pe Netflix. Pe data de 29 decembrie a fost lansat cel de-al doilea sezon al serialului Netflix ”Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“, care îl are în prim-plan pe domnitorul Vlad Țepeș și în doar câteva zile a ajuns pe primul loc în topul preferințelor românilor.

Citește și Celebrul actor a murit în prag de 2023. A jucat în serialul „The Crown”, de pe Netflix

”Otomanii: Mahomed vs Vlad Țepeș“ face furori pe Netflix

Serialul turcesc ”Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“, este o docudramă în care joacă nume mari din cinematografia turcească.

Premiera pe Netflix a primului sezon al acestei super-producții a avut loc pe 24 ianuarie 2020, iar cel de-al doilea sezon a apărut doi ani mai târziu.

În doar câteva zile de la lansare, filmul istoric a ajuns pe locul I în top cele mai vizionate seriale din România și asta pentru că în serial apar pe lângă vedetele din Turcia, actori și istorici români.

În sezonul doi, personajul principal din filmul ”Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“ este domnitorul Vlad Țepeș, iar cel care îi dă viață este actorul român Daniel Nuță.

Actorul în vârstă de 30 de ani este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie din București și este cunoscut de publicul din România pentru rolurile sale din serialele  „Sacrificiul“ (2020) și „Adela“ (2021), de la Antena 1. El a mai jucat și în filme precum „Dragonheart Vengeance“, „High Strung Free Dance“ și „Eroii de la podul Jiului“.

Însă nu este pentru prima dată când Daniel Nuță îl interpretează pe Vlad Țepeș, el i-a mai dat viață domnitorului român în serialul „Egregora“.

„Producția Netflix a cerut neapărat actori români pentru rolul lui Vlad și pentru rolul lui Radu cel Frumos, fratele de sânge al lui Vlad. Intuiția sclipitoare a regizorului a fost să nu îl ia pe Radu cel Frumos din România, cu care oricum aveam foarte puțină interacțiune, ci să îl ia pe Dimitrie (Radu Micu – n.r.), comandantul de arme al lui Vlad. M-am pregătit serios pentru casting, am dat și m-au ales. Cam așa a fost începutul aventurii“, a declarat Daniel Nuță într-un interviu pentru TV Mania.

Actorul a mărturisit că scenariul filmului este unul extrem de bun și că a avut parte de niște colegi fantastici. Mai mult, Nuță a spus că a rămas în relații  foarte bune cu actorul Cem Yigit Uzümoglu, cel care l-a interpretat pe sultanului Mahomed al II-lea.

„Scenariul e foarte bine scris, lucrul cu regizorul a fost o încântare, colegii niște minunați – majoritatea, imaginea – briliantă, echipa din spate – am rămas prieteni cu aproape toți, ne scriem, ne dăm mesaje cu cât de dor ne e de perioada aia. Cred că asta e rețeta unui serial mare, cu buget mare, pentru a ieși un produs foarte bun. Oamenii reprezintă, de fapt, rețeta. Ei, ca întreg, pot face un lucru simplu să fie sau să nu fie extraordinar“, a mai spus actorul român.

Celălalt actor român care apare în serialul turcesc este Radu Micu. El îi dă viață lui Dimitrie, comandantul de arme al lui Vlad.

Radu Micu este din Iași și la fel ca și Daniel Nuță este absolvent al UNATC. În prezent, este angajat la Teatrul Excelsior din București, unde poate fi văzut în spectacole precum „Cenușăreasa“, „Iluzia comică“ sau „O noapte furtunoasă“. Însă de-a lungul timpului a jucat și pe scenele altor teatre din București și din țară, dar și în seriale TV precum: „Valea mută“ (HBO), „Las Fierbinți“ (2014), „Iubire ca în filme“ (2006), „Păcatele Evei“ (2005). A avut apariții în filme precum „The Last Enemy“ (2008), „Catacombs“ (2007), „Sweeney Todd“ (2006), „Blood Rayne“ (2005), „Madhouse“ (2004), „Gunpowder“, „Treason and Plot“ (2004).

”Cea mai bună variantă video a vieții lui Vlad, mult mai bun decît filmele românești „istorice” din perioada comunistă”

În producția serialului Netflix au fost implicați și istoricii români Andrei Pogăciaş şi Mihai Hasan, iar actorul Marcel Iureş este narator pentru versiunea în limba română.

Recent, istoricul Andrei Pogăciaş a declarat că ”Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“ este cea mai bună variantă video a vieții domnitorului Vlad Țepeș și este mult mai bun decât filmele românești „istorice” din perioada comunistă”

”Per ansamblu, serialul, după părerea mea, e cea mai bună variantă video a vieții lui Vlad, mult mai bun decît filmele românești „istorice”din perioada comunistă sau bălăriile filmate în ultimii ani de fanteziști. Se vede că producția e serioasă, s-au depus eforturi, s-a încercat crearea unei realități cît mai palpabile, scenariul e ok. Da, putea să iasă mult mai bine din punct de vedere istoric, dar e foarte bun așa cum e”, a scris istoricul într-un comentariu pe Facebook.

Istoricul român a dezvăluit faptul că în 2020 a fost contactat de un reprezentant al casei de producție video Karga 7, din Turcia, care i-a propus să participare la partea a doua a seriei. Filmarea intervenției a avut loc în martie 2021, odată cu medievistul Mihai-Florin Hasan, cel de-al doilea istoric român prezent în film.

”Am fost ambii live cu regizorul din L.A. (da, Los Angeles, orașu’ ăla din California, SUA). Am povestit amîndoi cît am putut mai mult și mai bine despre perioada lui Vlad Țepeș, viața lui, politica zonei, Europa de Est, războaie, armată, structuri sociale etc etc. Mihai mai mult pe chestii civile, io mai mult pe ce știu cică mai bine, și anume armate, campanii, politică, tactici, strategii. Ne-am întors acasă și am mai trimis mici bucăți de consultanță pe haine boierești, echipamente militare, cetatea Poenari (desen de-al lui Radu Oltean), ce ni s-a mai cerut. Colaborarea a fost excelentă pe tot parcursul interacțiunii atît cu americanii, cît și cu turcii. Super oameni, super specialiști, cu ștate vechi de plată în producția de documentare pentru mari canale TV”, a scris istoricul Andrei Pogăciaș.

Citește și Meghan Markle aruncă în aer familia regală a Marii Britanii. Noi acuzaţii şocante în documentarul Netflix