Lovitură pentru abonații Netflix! Decizie drastică luată de gigantul de streaming video

Netflix este gata să pună în aplicare o măsură care va afecta 100 de milioane de utilizatori ai serviciilor sale. Este vorba despre partajarea parolelor, care se va face contra cost începând de anul viitor.

26 dec. 2022, 12:58
Lovitură pentru abonații Netflix! Decizie drastică luată de gigantul de streaming video

De anul viitor, Netflix vrea să pună capăt procedurii de partajare a parolelor între utilizatorii care îşi împart conturile cu prietenii sau familia. Anul trecut, gigantul serviciul de streaming  a pierdut sute de mii de abonaţi.

Zvonurile privind măsurile luate de Netflix au apărut de mai multă vreme însă compania a ezitat să ia decizii radicale temându-se că ar pierde din abonați, scrie indianaexpress, citată de România Liberă.

Citiți și: Netflix le-a pus gând rău utilizatorilor care își împart contul cu alți prieteni. Compania de de streaming introduce Profile Transfer

Concret, cei care doresc să-și împărtășească parola pe Netflix cu alte persoane, trebuie să plătească pentru asta.  În prezent, un deținător de cont Netflix poate adăuga până la cinci profiluri în contul său.

Potrivit estimărilor, aproximativ 100.000.000 de persoane au folosit parole împrumutate de la prieteni și familie.  Netflix vrea să pună capăt acestei situații în anul 2023, chiar cu riscul de a pierde abonați în favoarea altor platforme de streaming.

Abonații Neflix care dau parolele altor persoane trebuie să plătească circa trei dolari în plus pe lună

Această măsură va fi aplicată deocamdată doar pe teritoriul Statelor Unite, de la începutul anului viitor.

Platforma de streaming a lansat deja acest model în Argentina, Republica Dominicană, Honduras, El Salvador și Guatemala, iar clienții din aceste țări plătesc 2,99 USD în plus pe lună pentru a adăuga conturi suplimentare.

Abonații Netflix din SUA trebuie să furnizeze un cod de verificare oricărei persoane din afara gospodăriei care dorește să acceseze contul. Codul nu este gratuit, iar Netflix trimite în mod repetat mesaje de solicitare a codului utilizatorului din afara gospodăriei.

Platforma Netflix este cunoscută datorită numărului mare de seriale și filme pe care le oferă. Pentru a se asigura că oamenii nu găsesc o modalitate de a ocoli regulile de partajare a parolei, gigantul de streaming american va folosi adresele IP, ID-urile dispozitivelor și activitatea contului.

În prezent, tariful abonamentelor variază de la 7,99 EUR la 11,99 EUR pe lună.

Citiți și: Se schimbă preţul abonamentelor la Netflix. Cât va costa cel mai ieftin