Filmul tragicului accident din București, în urma căruia un polițist a ucis o fetiță. Martor: „I-a interesat să mușamalizeze”

Două fetițe au fost lovite de o mașină de Poliție in Capitala, una dintre ele a decedat, iar cealalată e în stare gravă la spital!

14 ian. 2022, 08:43
Filmul tragicului accident din București, în urma căruia un polițist a ucis o fetiță. Martor: „I-a interesat să mușamalizeze”

Martorii spun că politistii au pornit girofarul după accident și au încercat să îi atace pe agenții care se ascundeau de frică. Politistii au fost salvati de trupele speciale, care i-au pazit cât timp s-au făcut cercetările la fața locului. Premierul Ciucă a intervenit în acest caz și a cerut ca ancheta să arate exact cine sunt vinovații, iar medicii să se ocupe exemplar de fetita care a scapat cu viata.

Cele două fetițe, în vârstă de 10 și 13 ani, încercau să traverseze strada în clipa în care au fost spulberate de o mașină de poliție care aparține Secției 5.

„Una era aici, aruncată, au mutat-o. Și cea de acolo… nu i-a interesat de ea. Salvarea a venit după un sfert de oră, la fata cu piciorul rupt după 20 de min. I-a interesat să mușamalizeze, că asta e România”, a spus un martor.

Citește și Imagini CUTREMURĂTOARE. Poliţistul care a lovit copiii pe trecerea de pietoni a verificat starea uneia dintre fetiţe împingând-o cu piciorul 

Medicii au încercat să o resusciteze pe fetița de 13 ani, dar nu au reușit. Cealaltă victimă este acum la spital. Revoltați, locuitorii din zonă au vrut să îl atace pe polițistul aflat la volan. Ca să îl salveze, colegii l-au ascuns în spatele unui tomberon.

„Am fost martoră când au scos polițistul, l-au ascuns după cazane și i-au dat o geacă și l-au ascuns în spate”, a povestit ruda uneia dintre fetițe.

Martorii acuză că polițiștii au pornit girofarul abia după accident. Polițistul care a provocat tragedia e anchetat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.

Întrebat dacă polițiștii erau în misiune, purtătorul de cuvânt al Poliției a declarat: Urmează să stabilească în cadrul anchetei inclusiv detalii tehnice, dacă erau semnale sau nu și care era misiunea în care era angrenat polițistul”.

Mașina de poliție va fi expertizată tehnic, iar imaginile de pe camerele de supraveghere și declarațiile martorilor vor fi cruciale. In acest caz a intervenit și premierul Nicolae Ciucă. Acesta a cerut o anchetă drastică pentru stabilirea vinovaților și a transmis că fetița care a scăpat cu viață să fie îngrjită cu maximă atenție de către medici.

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.

Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a spus Nicoale Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Accident înfiorător în Bucureşti. Doi copii, loviţi de o maşină de Poliţie în misiune. O fetiţă nu a avut nicio şansă