Filosoful Mihai Şora crede că pandemia va readuce armonia în societate

Filosoful Mihai Şora a reuşit să identifice o parte bună a acestei pandemii. Într-un mesaj pe Facebook, acesta spune că lupta cu virusul ar putea aduce armonia în societate.

19 ian. 2021, 13:25
Filosoful Mihai Şora crede că pandemia va readuce armonia în societate
Mihai Şora crede că pandemia va readuce armonia în societate. Sursa FOTO: Facebook Mihai Şora

Mihai Şora: pandemia va readuce armonia în societate. Mihai Șora s-a declarat impresionat de faptul că, odată cu începerea etapei a doua a campaniei de vaccinare, mulţi tineri  încearcă să-și înscrie părinții și bunicii pe platforma de vaccinare. Filosoful este de părere că acesta este un semn al refacerii armoniei din societate.

Citeste si Marcel Ciolacu nu şi-a putut programa mama pe platforma de vaccinare. „Mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei”

Filosoful Mihai Şora crede că pandemia va readuce armonia în societate

Mihai Șora cosideră că marele câștig al războiului cu virusul SARS CoV 2 este că oamenii redescoperă solidaritatea.

Din tot ce citesc despre platforma buclucașă, ceea ce m-a emoționat nespus este că mulți copii își înscriu părinții și bunicii. Și mă gândesc că, în toată răutatea lui, virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem țesutul social, legăturile dintre oameni, solidaritatea și armonia dintre generații. Nu e puțin lucru, mai ales într-o țară ca a noastră, răvășită de atâtea vrăjmășii”, scrie în mesajul de pe Facebook al filozofului Mihai Șora.

Mesajul lui Șora este însoțit de o fotografie cu tabloul lui Wassily Kandinsky, din 1940. Acesta se numește „Albastrul Cerului“, iar filozoful român susține că nu știe „culoare mai încântătoare decât albastrul acesta în care palpită toate celelalte culori”.

România, locul 18 în lume şi locUl 6 în UE în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19

România ocupă locul 18 în lume în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19, conform statisticilor Bloomberg. La nivelul Uniunii Europene, România este pe locul 6.

Pe primul loc se află Statele Unite, cu 14,3 milioane de vaccinuri făcute până acum, urmate de China, cu 10 milioane de oameni vaccinați, și Marea Britanie, cu 4,3 milioane de vaccinuri administrate. La nivelul Uniunii Europene, pe primul loc în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19 se află Italia, cu 1,1 milioane de vaccinuri făcute, urmată de Germania, cu peste un milion, Spania, cu aproape 769.000 de oameni imunizați, Polonia – 457,303, Franța – 422,127 și România, cu 205,060 de oameni vaccinați până în 17 ianuarie.

Peste 44 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 51 de țări, dintre care peste 235.000 în România.


loading...