Finala Cupei României 2024. Surpriză uriaşă, Corvinul câştigă trofeul după ce a trecut de Oţelul la loviturile de departajare

Corvinul s-a impus în finala Cupei României Betano, fiind pentru prima oară din 1975 când trofeul ajunge la o echipă din eşalonul secund.
Filip Stan
15 mai 2024, 23:22
Finala Cupei României 2024. Surpriză uriaşă, Corvinul câştigă trofeul după ce a trecut de Oţelul la loviturile de departajare

Finala Cupei României 2024. Ce surpriză! Corvinul Hunedoara, revelația competiției și formație nou-promovată în acest sezon din Liga 3 în Liga 2!, s-a duelat în ultimul act cu Oțelul Galați, nou-promovată în Superliga și una din revelațiile sezonului de prim eșalon. Şi avem o victorie istorică! Corvinul Hunedoara, o echipă din liga a doua, a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Finala Cupei României Betano. Corvinul Hunedoara câștigă trofeul la lovituri de departajare!

Hergheligiu transformă și Cupa României merge la Hunedoara! Corvinul – Oțelul 5-4
Miguel Silva înscrie pentru gălățeni, șut relaxat, plasat. Corvinul – Oțelul 4-4
Ratează și Pîrvulescu de la Corvinul! Scoate Pap pentru Oțelul! Corvinul – Oțelul 4-3
Ghiocel trage peste poartă, incredibil de slabă execuție! Corvinul – Oțelul 4-3
Bradu trage impecabil, în plasa laterală! Și ardelenii preiau conducerea! Corvinul – Oțelul 4-3
Ratează lusitanul Lameira, balon scos iarăși de Lefter! Corvinul – Oțelul 3-3
Manolache înscrie și egalează din nou pentru hunedoreni! Corvinul – Oțelul 3-3
Gaitan ratează, execuția mijlocașului de la Oțelul e scoasă de Lefter! Corvinul – Oțelul 2-3
Coman trage destul de bine, dar Pap intuiește colțul, sare în dreapta. Și apără! Corvinul – Oțelul 2-3
Primul executant este Cisotti pentru gălățeni, șut sigur în plasa laterală deși Dorinel Munteanu n-a putut privi, de emoții! Corvinul – Oțelul 2-3

Corvinul – Oţelul 2-2

min. 74: GOOOL CORVINUL! Antoniu Manolache egalează la 2. Lică a centrat, Zivulic a respins defectuos, pe direcția lui Manolache, iar Antoniu reia din prima, meciul merge spre prelungiri.

min. 58: GOOOL OȚELUL! Rusevic transformă penalty-ul, gălățenii sunt în avantaj.

min. 39: GOOOL CORVINUL! Centrare a lui Pîrvulescu în fața porții, Pap ratează centrarea, balonul române cu noroc la Marius Coman, după ce a fost deviat de Miguel Silva, care egalează.

min. 27: GOOOL OȚELUL! Rusevic transformă lovitura liberă obținută de Maciel, cu un şut plasat direct în vinclu.

Oţelul joacă iar finala Cupei după ce în 2004 ajungea în premieră în această fază a competiţiei. Cea mai mare performanţă a gălăţenilor în Cupa României datează de acum 20 de ani când, în sezonul 2003/2004 au ajuns în finală! Pe stadionul Cotroceni din Capitală, Oţelul pierdea însă, 0-2 cu Dinamo Bucureşti, goluri marcate după pauză de Vlad Munteanu şi Claudiu Niculescu.

Corvinul – Oțelul, echipele probabile
Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Lică, A. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu, Neacșa – M. Lupu, M. Coman, D. Pîrvulescu
Rezerve: Blaga, C. Roman, I. Pop, A. Nicolae, M. Chindriș, Hergheligiu, T. Mitran
Antrenor: Florin Maxim

Oțelul: Pap – Zhelev, Yabre, Cisse, Silva – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Al. Pop, Bodișteanu
Rezerve: R. Stoian, Lovric, Ghiocel, Panait, Teles, Lamiera, I. Neagu, Gaitan, Rusevic
Antrenor: Dorinel Munteanu

LIVE DIGI SPORT Simona Halep – McCartney Kessler STREAM VIDEO ONLINE în primul tur al turneului de la Paris

Ţinând cont că suntem în faţa finalei acestei competiţii, atât echipa noastră cât şi adversarul nostru de mâine au dovedit că au dat importanţă şi au respectat această competiţie. Din punctul meu de vedere, nu se întâlnesc surprizele acestei competiţii. Cred că la începutul competiţiei, nici nouă şi nici Corvinului nu ne dădea nmeni nicio şansă. (…) Ne dorim foarte mult să adăugăm la palmaresul nostru şi acest trofeu. Cu siguranţă va fi un joc foarte agresiv, foarte aprig, disputat, fiecare minge va fi importantă, va trebui să luptăm şi să câştigăm fiecare metru de teren. Va fi o finală atractivă”, a declarat Dorinel Munteanu înaintea partidei.

După ce a dominat şi învins trei formaţii de prim eşalon, Corvinul joacă în ultimul act, deşi este o nou-promovată în L2!

Finalele nu prea se joacă, se câştigă. Sper că ne va prinde ora jocului în formă maximă. Noi suntem bine, din punct de vedere medical am tot lotul la dispoziţie. (…) Suntem o echipă tânără, cu jucători care doresc să se afirme. Din momentul venirii mele la Hunedoara, tot timpul îmi doresc mai mult şi ei trebuie să-şi dorească să fie mai buni, de la zi la zi, de la an la an”, a declarat antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim.

Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Am vorbit cu el, nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”

Finala Cupei României Betano, ediţia 2023-2024, Corvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi, va fi arbitrată de o brigadă care îl va avea la centru pe Marcel Bîrsan. Acesta îi va avea alături pe asistenţii Vladimir Urzică, aflat la ultimul său meci din carieră, şi Imre Bucsi, şi pe al patrulea oficial Florin Andrei. În camera VAR se vor afla Rareş Vidican şi Szablocs Kovacs. Observator din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor va fi Nicolae Grigorescu.

Finala Cupei României 2024: cec de 230.000 de euro

Finala Cupei României 2024: Corvinul - Oţelul

Pe lângă miza câștigării unui trofeu important, Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați se vor lupta în finala Cupei României Betano și pentru premiul în bani ce va veni din partea Federației Române de Fotbal.

Diferența dintre câștigătoare și învinsă este una uriașă, astfel că jucătorii sunt motivați la maxim să dea totul pe teren. Echipa care va pune mâna pe trofeu va încasa un cec în valoare de 230.000 de euro, în timp ce formația care va pierde se va alege doar cu 10.000 de euro.

Fără doar și poate, Corvinul Hunedoara, echipă din Liga 2, este marea surpriză a acestui sezon. Trupa lui Florin Maxim a trecut rând pe rând de Jiul Petroșani (turul 3), Csikszereda (play-off), a învins în faza grupelor Chindia Târgoviște, Sepsi OSK și Progresul Pecica, iar apoi a eliminat CFR Cluj și FC Voluntari.

Pentru parcursul excelent din Cupa României Betano, hunedorenii și-au asigurat până în acest moment nu mai puțin de 133.000 de euro. În cazul în care vor câștiga și marea finală, suma totală va ajunge la 363.000 de euro.

De partea cealaltă, Oțelul a băgat în conturi până acum 103.000 de euro. Suma mai mică față de adversara din finală vine din faptul că gălățenii au intrat un tur mai târziu în competiție, iar în faza grupelor a făcut doar 5 puncte.

Echipa lui Dorinel Munteanu a învins ACS Fotbal Club Bacău în play-off, iar în grupe s-a impus în fața lui SCM Zalău și a remizat cu FCSB și Dinamo. În fazele superioare a trecut de Universitatea Craiova și Universitatea Cluj. Dacă va pune mâna pe trofeu, gălățenii vor încasa în total 333.000 de euro.

În plus, dacă se va impune în marea finală, Oțelul Galați va merge în preliminariile Europa League. În schimb, Corvinul Hunedoara nu este sigură că va putea juca în Europa, deoarece nu deține licență.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Spania. Un bărbat și-a ucis soția româncă și pe fiul ei, după o ceartă în familie. Un muncitor român a privit toată scena
Bzi.ro
Jador a transmis că Oana Ciocan este însărcinată: „Abia aștept să fim trei!”
Fanatik.ro
Alimentul plin de vitamine cu care poți înlocui carnea. Nu are colesterol sau grăsimi
Capital.ro
Maghiarii au dat lovitura în TRANSILVANIA. Victoria a fost anunțată CHIAR ACUM: De 20 de ani, nu am avut aşa
Playtech.ro
Soția lui Nicușor Dan a atras toate privirile în fața secției de votare. Cum s-a îmbrăcat iubita edilului Capitalei
DailyBusiness
Nicușor Dan câștigă detașat Primăria Capitalei! Primele rezultate
Adevarul
Macron şi Biden, la o nuntă cel puţin neobişnuită. Mirele are 100 de ani, iar mireasa, 96: „Iubirea nu este doar pentru tineri” | FOTO VIDEO
Spynews
Cum să îți speli prosoapele de plajă corect. Așa vei scăpa de reziduri, bacterii și de mirosurile neplăcute
Spynews
O fetiță de 6 ani a fost omorâtă, după ce s-a rupt o bucată dintr-o rachetă de badminton. Incidentul s-a produs sub privirile părinților: ”A intrat în craniul...”
Evz.ro
Exclusiv. Dan Petrescu, probleme cu mobilitatea. Cum a fost surprins antrenorul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
wowbiz.ro
Salman Khan a dat vestea cea mare direct de pe contul Iuliei Vântur! Actorul a vrut ca toată lumea să afle de la el
Cancan.ro
Lidia Buble l-a bântuit pe Răzvan Simion și la nunta acestuia. Ce s-a întâmplat în ziua căsătoriei
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Gestul făcut de părinții și prietenii Patriziei Cormos la înmormântare! Cum au fost îmbrăcați cei care au condus-o pe ultimul drum
Capital.ro
Nicușor Dan, PRIMUL ANUNȚ după victorie. Bucureștenii, chemați DIN NOU la vot
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
Tragedie în România! El e bărbatul care a murit în secția de votare! Dumitru a...
substantial.ro
Coliziune fatală între trenuri în centrul Cehiei: Patru morți și zeci de răniți
MediaFlux
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'