Finala Cupei României s-ar putea desfăşura cu spectatori. Dan Barna a anunţat condiţiile

Vicepremierul Dan Barna a anunţat luni, că autorităţile iau în calcul organizarea unor evenimente sportive pilot la care vor putea participa persoane vaccinate.

10 mai 2021, 19:21
Finala Cupei României s-ar putea desfăşura cu spectatori. Dan Barna a anunţat condiţiile

Dan Barna a dat detalii despre care condţiile în care finala Cupei României s-ar putea desfăşura cu spectatori.

„Am aprobat în ședința de guvern de azi prelungirea stării de alertă, precum și o serie de măsuri de reducere a unor restricții, cu respectarea măsurilor de siguranță.
Hotărârea de azi cuprinde și o veste bună pentru iubitorii sportului.

Deși regula rămâne aceea că toate competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, am agreat astăzi posibilitatea organizării unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test negativ certificat.

Condițiile exacte vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății.

Lucrăm în continuare în echipă pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condițiilor de siguranță la accesul pe stadion”, a scris Dan Barna, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Ce măsuri de relaxare ar putea fi aplicate în Bucureşti dacă incidenţa COVID scade sub 1,5. Decizia va fi luată în curând

Autorităţile discută despre ce activităţi ar putea fi reluate în Bucureşti în cazul în care incidenţa COVID-19 va coborî marţi sub 1,5 la mia de locuitori, iar tendinţa de descreştere se va menţine. Prefectul Capitalei a anunţat că va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru a lua o hotărâre în acest sens.

Dacă incidenţa va scădea sub 1.5, va fi permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte vor fi permise cu participarea publicului până la 50%, iar organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Citeşte şi: Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună. Raed Arafat: Credincioşii se pot duce la pelerinaje şi slujbe religioase