Finala Europa League a aruncat în aer preţurile camerelor de hotel

Hotelierii speră să dea lovitura cu ocazia finalei Europa League. Preţurile camerelor de hotel au crescut chiar şi cu 200-300% pentru perioada marelui meci.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 14:41
Finala Europa League a aruncat în aer preţurile camerelor de hotel

Finala Europa League a aruncat în aer tarifele percepute de hotelurile din Bucureşti cu o zi înaintea meciului, care au ajuns la sume cuprinse între 1.000 de euro şi 4.000 de euro pentru noaptea meciului, de 10-20 de ori mai mult faţă de o zi obişnuită, scrie Mediafax.

Hotelurile din Bucureşti au urcat preţurile pentru perioada finalei Europa League, unele cu 20-30%, altele cu 200-300%. Cele mai moderate majorări le-au avut în general hotelurile de lanţ internaţional, în timp ce hotelurile mai mici au „umflat” preţurile mult mai mult.

De exemplu, la un hotel de cinci stele din apropierea Parcului Cişmigiu, o cameră costă aproape 8.500 de lei pentru două nopţi, adică echivalentul a 1.900 de euro. Cele mai mari preţuri au fost la hotelul Parliament, unde o cameră dublă pentru două nopţi a costat  6.000 de euro. Cei care au vrut să stea doar o noapte la acest hotel, au trebuit să scoată din buzunar echivalentul a 4.000 de euro.

Politica hotelierilor din Capitală a fost criticată aspru de Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din Bucureşti: „Este bişniţăreală. Orice fel de eveniment creşte tarifele hotelurilor, dar nu în felul ăsta. Asemenea majorări nu vor face niciodată bine industriei”.

În hotelurile din Bucureşti există aproximativ 22.000 de locuri de cazare, iar Finala Europa League aduce în Bucureşti aproximativ 25.000 de suporteri spanioli, susţinători ai echipelor Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.