Finalul audierilor de la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Adevărul va ieși la iveală. Nu am avut intenția să mă dopez și nu m-am dopat vreodată”

Audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul de dopaj al Simonei Halep s-au încheiat vineri, în jurul orei 16:30, iar sportiva româncă s-a arătat optimistă în privința șanselor sale de a primi o reducere a suspendării de patru ani dictate inițial de ITIA.

09 feb. 2024, 17:17
Finalul audierilor de la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Adevărul va ieși la iveală. Nu am avut intenția să mă dopez și nu m-am dopat vreodată”

Simona Halep a intrat la audieri în jurul orei 10 și a ieșit dupa mai bine de șase ore, în jurul orei 16:30, când s-a declarat încrezătoare că „adevărul va ieși la iveală, nu m-am dopat vreodată”.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată.

Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp.

Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a transmis Simona, potrivit Gsp.

Citește și: DOCUMENT EXCLUSIV RomâniaTV.net a intrat în posesia testului de sânge făcut de Simona Halep la trei săptămâni după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. A fost cerut de ITF şi demonstrează clar că NU S-A DOPAT!

Joi, Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei în momentul testului pozitiv la roxadustat, și-a asumat responsabilitatea în fața judecătorilor pentru testul pozitiv al Simonei Halep, „contaminarea involuntară cu roxadustat”, așa cum ar fi spus antrenorul francez la audieri.

Această asumare a responsabilității este valabilă pentru unul dintre capetele de acuzare, testul pozitiv la roxadustat, însă în acest caz mai există problema datelor fluctuante din pașaportul biologic al Simonei.

În prima instanță, la tribunalul independent Sport Resolutions, judecătorii au concluzionat că Simona ar fi utilizat metode sau substanțe interzise pe durata sezonului 2022, constatare la care au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Anularea completă a suspendării este un scenariu puțin probabil. Cel mai optimist scenariu pentru Simona ar fi înjumătățirea pedepsei, ceea ce ar însemna ca ea să poată reveni în circuit pe 6 octombrie 2024.

Citește și: Olguţa Vasilescu intervine în războiul dintre Adrian Mititelu şi Mihai Rotaru. „Vreau o singură Universitatea Craiova, care să aibă palmaresul şi să se bată an de an la titlu”