Finlanda impune noi restricţii după ce s-a ajuns la 1000 de cazuri noi zilnic

Rata de vaccinare în ţara nordică este de 40%, cu zece procente peste cea existentă în România la momentul actual.

12 aug. 2021, 23:35
Finlanda impune noi restricţii după ce s-a ajuns la 1000 de cazuri noi zilnic

Finlanda va impune noi restricţii sanitare în lupta împotriva propagării coronavirusului în capitala sa Helsinki, au anunţat joi autorităţile, după înregistrarea unei rate record de infecţii zilnice în ţară, relatează AFP.

Începând cu 20 august, la Helsinki şi în împrejurimi, evenimentele în spaţii închise vor fi limitate la 25 de persoane, iar cele în spaţii deschise la 50, a anunţat joi Agenţia administrativă regională pentru sudul Finlandei.

Deşi rata incidenţelor în Finlanda s-a numărat printre cele mai scăzute în Europa în cea mai mare parte a crizei sanitare, numărul cazurilor înregistrate a crescut în ultimele săptămâni, atingând miercuri un record de 1.024 noi infecţii, potrivit Agenţiei de sănătate publică THL.

Ţara nordică de 5,5 milioane de locuitori a înregistrat peste 115.000 de infecţii şi 995 decese din cauza COVID-19, varianta Delta fiind la originea a 90% din noile infecţii, conform THL.

În acelaşi timp, campania naţională de vaccinare rămâne în urma majorităţii ţărilor UE, cu numai 40% din populaţie complet vaccinată, o situaţie care se explică în special prin intervalul dintre două doze – trei luni – mult mai mare decât în alte părţi pentru a putea injecta o primă doză cât mai multor persoane.

Ţara europeană care va administra a treia doză de vaccin, din octombrie! Cine sunt cetăţenii care vor fi imunizaţi prima dată
”În situaţia în care acoperirea vaccinală este încă incompletă şi multe persoane nu au primit nici prima doză sau chiar niciuna, riscul de contaminare gravă este în continuare prezent”, a declarat Pasi Pohjola, purtător de cuvânt al Ministerului finlandez al Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Coreea de Nord îi trimite la muncă silnică pe cetăţenii care nu respectă măsurile anti-Covid
”De aceea, restricţiile vor fi menţinute”, a adăugat el. Noile cazuri înregistrate în ultimele zile vizează în principal persoane tinere şi nevaccinate, a indicat THL, care precizează că ‘presiunea asupra serviciilor de sănătate rămâne mare’.

Rusia înregistrează un bilanţ zilnic ”record” de 808 morţi din cauza covid-19

Rusia a înregistrat joi 808 morţi cauzate de covid-19 în ultimele 24 de ore, un ”record” de la începutul epidemiei, pe fondul unei răspândiri a variantei indiene (delta)a SRAS-CoV-2 şi unei campanii de vaccinare anticovid lente, relatează AFP.
Rusia se confruntă cu o intensificare a epidemiei de la începutul verii. Autorităţile ruse au înregistrat joi, de asemenea, 21.932 de contaminări cu nou coronavirus, potrivit unui bilanţ prezentat de către Centrul de Criză din cadrul Guvernului rus.


loading...