Finlanda se pregătește pentru ce e mai rău. Autoritățile iau în calcul să ridice un zid de-a lungul frontierei cu Rusia

Finlanda este îngrijorată de o eventuală degradare a securității pe flancul estic și ia în calcul construcția unui zid de-a lungul frontierei cu Rusia.

05 oct. 2022, 08:32
Finlanda se pregătește pentru ce e mai rău. Autoritățile iau în calcul să ridice un zid de-a lungul frontierei cu Rusia

Finlanda se pregătește pentru ce este mai rău. După ce au decis să închidă frontierele turiștilor ruși, autoritățile finlandeze iau acum în calcul construcția unui zid de-a lungul frontierei cu Rusia.

Citește și Ruşii pleacă din ţară după anunţul mobilizării parţiale făcut de Putin. S-au format cozi de 35 de kilometri la graniţa dintre Rusia şi Finlanda

Chiar dacă, autoritățile de la Helsinki nu a constatat intrări ilegale pe teritoriul său, acestea sunt îngrijorate de o eventuală degradare a securității pe flancul estic.

”Țara celor o mie de lacuri” are o frontieră comună de 1.300 de km cu Rusia, o linie invizibilă ce traversează păduri foarte dese. Imposibil și inutil, probabil, de a construi un zid pentru întreaga frontieră comună.

Acest proiect prevede ca doar 260 de km să fie securizați. Mai exact, anumite tronsoane, considerate sensibile de autoritățile de la Helsinki, care, doresc să înlocuiască actualele bariere din lemn, cu, grilaje supravegheate în permanență și care vor putea fi cu greu traversate.

Autoritățile de frontieră au făcut această propunere iar prim-ministra Sanna Marin a răspuns favorabil. Șefa guvernului va trimite propunerea Parlamentului deoarece, costisitoarele lucrări ar putea dura mai mulți ani.

Potrivit France Presse, avocați ruși se declară copleșiți de numărul cererilor formulate de cetățeni ruși de a fi ajutați pentru a scăpa de mobilizarea decretată de președintele Vladimir Putin, pentru a combate în Ucraina.

Până în prezent, sute de mii de cetățeni ruși au fugit din Rusia în Kazahstan, Georgia și în Finlanda. Alții, au rămas, în Rusia și se ascund pentru a nu fi încorporați.

Decizia Finlandei de a-și consolida frontierele ar putea crește tensiunile cu Rusia, avertizează unii experți în relații internaționale. Însă, șefa Executivului de la Helsinki amintește că “există un război în Europa, iar situația este tensionată”.

Citește și În mai multe clipuri pe Instagram Stories, Sanna Marin este văzut dansând exuberant cu mai mulţi prieteni, iar pe fundal se aud persoane strigând despre cocaină, potrivit presei finlandeze.