Ruşii pleacă din ţară după anunţul mobilizării parţiale făcut de Putin. S-au format cozi de 35 de kilometri la graniţa dintre Rusia şi Finlanda

Anunţul mobilizării militare parţiale făcut de Vladimir Putin i-a speriat pe ruşi. În timp ce unii au ales să iasă în stradă pentru a protesta, alţii s-au grăbit să plece din ţară.

21 sept. 2022, 22:04
Ruşii pleacă din ţară după anunţul mobilizării parţiale făcut de Putin. S-au format cozi de 35 de kilometri la graniţa dintre Rusia şi Finlanda

Ruşii pleacă din ţară după anunţul mobilizării parţiale făcut de Putin. Dovadă sunt imaginile surprinse la graniţa dintre Rusia şi Finlanda.

Ruşii pleacă din ţară după anunţul lui Putin. Cozi de zeci de kilometri la graniţă

Potrivit instrumentului statistic Google Trends, care permite să se afle frecvenţa cu care este scris un cuvânt în motorul de căutare Google, căutările în limba rusă care conţin cuvintele ”bilet” şi ”avion” s-au dublat începând de miercuri dimineaţa, după anunţul de mobilizare militară parţială făcut de Vladimir Putin.

Căutarea ”plecare din Rusia” a fost efectuată de 100 de ori mai mult miercuri dimineaţa decât în mod normal.

De asemenea, pe reţelele de socializare au apărut imagini de la graniţa Rusiei cu Finlanda cu cozile kilometrice de maşini care aşteptau să iasă din ţară.

În timp ce unii se grăbesc să plece din Rusia, alţii au decis să iasă în stradă şi să protesteze după anunţul făcut de Putin.

Citeşte şi Proteste în Rusia, după anunţul mobilizării parţiale făcut de Vladimir Putin. Peste 100 de persoane au fost reţinute

Reamintim că Vladimir Putin s-a adresat miercuri dimineaţă poporului rus, pentru prima oară după ordonarea invaziei în Ucraina, pe 24 februarie. În timpul discursul său, liderul de la Kremlin a decretat mobilizarea parţială, în toată Federaţia Rusă.

Discursul lui Vladimir Putin a fost difuzat cu o întârziere de 13 ore, amânarea fiind motivată de faptul ca inclusiv ţările din orientul Îndepărtat să îl poată urmări pe preşedintele rus.

Liderul de la Kremlin a precizat că vor fi chemați la mobilizare angajați ai organelor de drept, precum și rezervişti. Vladimir Putin a subliniat că activitățile de mobilizare vor începe astăzi, 21 septembrie. „Decretul de mobilizare parțială a fost semnat. Ministerul Apărării a fost inițiatorul”, a transmis el. „Activitățile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Le dau instrucțiuni șefilor de regiuni să ofere toată asistența necesară în activitatea comisariatelor militare”, a mai spus Putin.

După mobilizarea parțială, principalele obiective ale operațiunii speciale, potrivit lui Putin, rămân neschimbate – acestea sunt, în primul rând, eliberarea Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Citeşte şi Rusia interzice vânzarea biletelor de avion către bărbaţii între 18 şi 65 de ani. Costul zborurilor a ajuns şi la 16.000 de euro