Finul lui Marian Vanghelie a depus cereri de dizolvare a UNPR, PRM, UDMR, PC, PNG

Cătălin Stochiţă, finul vicepreşedintelui PSD, Marian Vanghelie, fost candidat PSD la Primăria Sectorului 5 în 2004, a depus, vineri, la Tribunalul Bucureşti, cereri de dizolvare a şapte partide parlamentare şi neparlamentare.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 17:12

Stochiţă a declarat că a depus la Tribunalul Bucureşti cereri de dizolvare pentru şapte partide: PRM, UNPR, PC, PNG, UDMR, Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania, potrivit Mediafax.

El a precizat că argumentele pentru aceste cereri de dizolvare sunt nerespectarea Legii 14/2003, care obligau partidele politice să depună, până la 31 decembrie 2011, listele actualizate de membri în cel puţin 18 filiale.

În cazul nerespectării acestei obligaţii, partidele politice nu pot depune liste de candidaţi pentru alegerile locale şi parlamentare, Stochiţă afirmând că formaţiunile respective sunt în stare de dizolvare şi pentru că, prin nerespectarea legii, nu îşi pot îndeplini obiectivele politice asumate prin Statut.

Pentru partidele minorităţii maghiare, care nu se supun Legii partidelor, Stochiţă a invocat în instanţă faptul că acţiunile UDMR, PCM şi PPMT încalcă prevederile Constituţionale, prin militarea pentru autonomiei teritoriale a aşa-zisului „Ţinut Secuiesc”.

Stochiţă a declarat că a făcut cererile de dizolvare a celor şapte partide ca demers de continuare a protestelor din Piaţa Universităţii, unde o parte dintre manifestanţi au scandat pentru o clasă politică nouă.

„Prin dizolvarea celor şapte partide politice se realizează sanitarizarea clasei politice româneşti. Europarlamentarii Tudor Vadim şi Gigi Becali sunt doi bufoni naţionali şi ne-au făcut de râs la Parlamentul European. UNPR şi PC sunt expresia lipsei de moralitate în viaţa politică romanească, fiind cunoscute pentru trădările lor şi traseimul politic. Cele trei organizaţii politice ale minorităţii maghiare încalcă prin acţiunile liderilor lor şi prin obiectivele politice asumate prin Statut legile legile şi Constituţia României”, a afirmat Stochiţă.