Firea, despre lipsa apei calde în Bucureşti: „Astăzi vor să încarce instalaţia cu apă”. Pe cină dă vina primarul general al Capitalei

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a vorbit în timpul unei conferinţe despre problema alimentării cu apă caldă din sectoarele 2 şi 3, că CET Sud, care ţine de Ministrul Energiei, a luat această decizie pentru a face revizia în mai multe zone, însă acest lucru s-a suprapus cu nişte avarii şi din această cauză anumite părţi ale Bucureştiului au rămas făsă apă caldă.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 11:39
Firea, despre lipsa apei calde în Bucureşti: „Astăzi vor să încarce instalaţia cu apă”. Pe cină dă vina primarul general al Capitalei

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a precizat că astăzi va fi reîncărcat instalaţia şi sistemul va funcţiona din nou. 

„Din nefericire, CET Sud, care aparţine de Ministerul Energiei, a oprit pentru revizie mai multe zone şi a oprit alimentarea cu apă caldă. Dar sunt probleme cu alimentarea apei caldă pentru bucureşteni. De asemenea, această perioadă s-a suprapus şi cu o avarie. Am discuutat cu colegii şi astăzi vor să încarce instalaţia cu apă şi să funcţioneze sistemul”, a afirmat Gabriela Firea, întrebată marţi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, despre problema alimentării cu apă caldă din anumite zone ale sectoarelor 2 şi 3 ale Bucureştiului.

Citeşte şi: Gabriela Firea, critici la adresa Guvernului Orban: „Mărirea alocaţiilor cu 15% nu acoperă nici scumpire fructelor”

De asemenea, Firea a precizat că a reuşit să depună dosarul pentru a accesa 300 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea reţelei de termoficare. 

„Suntem singuri care am început să înlocuim la propriu conducteţe de termoficare vechi de 50, 60 de ani. Vor veni aproape 300 milioane euro fonduri europene, pentru că am reuşit să depunem dosarul. Dacă şi cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect, lucrurile ar fi stat mult mai bine. Din păcate, am găsit într-un sertar un dosar plin de praf privind termoficarea”, a adăugat Firea.

Citeşte şi: Firea anunţă un RECORD de gravide în Bucureşti după perioada de izolare. Câte persoane s-au înscris în programul „Voucher Materna”

Aceasta a mai spus că „nu vor mai fi probleme în cartierul Aviaţiei cu apa caldă şi căldura, pentru că am înlocuit aceste ţevi”.

„Vreau să subliniez faptul că din păcate 30 de ani un s-a făcut nimic. Termoficarea nu a fost o prioritate pt administrația din București. Suntem singurii care am început să înlocuim conductele de termoficare care sunt bătrâne de 50-60 de ani. În scrut timp vor veni ți 300 de milioane de fonduri europene. Este un dosar foarte greu, foarte complicat pe care am reușit să îl depunem. Dacă și cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect probabil lucrurile ar fi stat mult mai bine”, a mai declarat Firea.