Firea acuză PNL că dă bani pentru traseism în loc să crească pensiile. „S-a făcut troc politic. Au fost luaţi cu japca să candideze”

Gabriela Firea, edilul Capitalei, a declarat, miercuri, la România TV că Guvernul PNL a alocat bani din Fondul de Rezervă "către primarii PNL şi către primarii PSD care au semnat adeziune la PNL". Primarul general al Municipiului Bucureşti susţine că sunt aproape 90 de situaţii în care primari PSD "au fost luaţi cu japca să candideze din partea PNL pentru că aveau scor mare în sondaje".

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 18:25
Firea acuză PNL că dă bani pentru traseism în loc să crească pensiile. „S-a făcut troc politic. Au fost luaţi cu japca să candideze”

În cadrul emisiunii „România la raport”, Gabriela Firea a averizat asupra modului în care Guvernul a cheltuit trei miliarde de lei, banii din Fondul de Rezervă, şi asupra deficitului bugetar ridicat din acest an.

„Am vorbit cu economişti. Deficitul este foarte mare. A crescut foarte mult în ultima perioadă. Nu putem să spunem că am ţinut deficitul la o cotă mică şi nu sunt bani. La 8,6 deficit bugetar, un procent ar fi ajuns pentru dublarea alocaţiilor, pentru pensiile şi salariile restante. Se găseau, dar unde se duc aceste procente e foarte greu de aflat.

Banii din Fondul de Rezervă s-au dus către primarii PNL şi către primarii PSD care au semnat adeziune la PNL. Practic, s-a făcut troc politic cu banii din fondul de rezervă. Au fost chemaţi primari PSD de la Guvern împreună cu şeful de filială PSD şi i s-a pus în faţă adeziunea”, a precizat Gabriela Firea la România TV.

Edilul Capitalei susţine că ştie că există zeci de situaţii în care primari PSD au fost „luaţi cu japca” de PNL.

„Avem în jur de 90 de astfel de situaţii, colegi care pur şi simplu au fost luaţi cu japca să candideze din partea PNL pentru că aveau scor mare în sondaje şi au preferat decât să intre în bătăliua politică cu un coleg, au furat practic candidatul de la PSD. Este prioritate, văd!”, a menţionat Firea.

Firea cere dotarea cabinetelor şcolare cu teste rapide pentru COVID. „Un caz de viroză banală va putea fi suspectat că e coronavirus”