Firea anunţă măsura aşteptată de toţi românii din izolare: „Dreptul lor constituţional ar fi fost încălcat”

Gabriela Firea a susţinut miercuri o conferinţă de presă la sediul PSD, în care a criticat dur măsurile anti-Covid luate de guvernul Orban şi a anunţat o iniţiativă legislativă a parlamentarilor social-democraţi, menită să creeze cadrul legal pentru ca cetăţenii izolaţi să poată solicita deplasarea urnei mobile la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 11:04
Firea anunţă măsura aşteptată de toţi românii din izolare: „Dreptul lor constituţional ar fi fost încălcat”

Gabriela Firea, candidat PSD la Senat pentru București, a anunțat miercuri că PSD a depus un amendament la legea electorală astfel încât românii aflați în izolare din cauza crizei COVID-19 să poată vota la alegerile parlamentare. Ea a lansat totodată o serie de critici la adresa Guvernului PNL.

„Colegii mei parlamentari au depus ieri în Senat un amendament la legea electorală care să creeze cadrul legal astfel încât românii, probabil foarte mulți din cauza deciziilor dure și incorecte ale Guvernului, se vor afla pe 6 decembrie în carantină sau în izolare. Este evident încă de pe acum că vor fi sute de mii de români în carantină sau în izolare care, potrivit actualei legi, nu ar fi putut vota, nu ar fi avut cadrul legal să solicite urna mobilă și atunci dreptul lor constituțional ar fi fost încălcat”, a spus Gabriela Firea.

Citeşte şi: Firea: „Asistăm la o guvernare care duce copiii noştri spre analfabetism, sperăm să nu mai fie cazul după 6 decembrie”