Firea, apel la unitate în PSD: Nu avem nevoie de tensiuni interne, nu avem nevoie de cearta

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Gabriela Firea, a declarat, într-un comunicat de presă, că "PSD respectă mesajul dat de români" şi a făcut un apel la unitate în partid. 

RomaniaTV.net
17 nov. 2014, 13:45
Firea, apel la unitate în PSD: Nu avem nevoie de tensiuni interne, nu avem nevoie de cearta

„Partidul Social Democrat a inteles mesajul dat de romani. Oamenii au aratat, cat se poate de clar, ca nu isi doresc ca toata puterea politica din Romania sa fie concentrata in sfera unei singure formatiuni politice. Nici a PSD, nici a ACL. Este un mesaj puternic pe care il respectam. Este foarte important ca, in aceste momente, toata lumea, indiferent ca vorbim de Parlament, Guvern, Presedintie, sa lucreze impreuna pentru bunastarea tuturor romanilor, indiferent de optiunile lor politice”, susţine Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al PSD l-a felicitat pe Victor Ponta pentru „un rezultat bun obţinut in aceste alegeri” şi a făcut apel la unitate în partid. 

„Imi doresc foarte mult ca, in aceste momente, toti colegii nostri sa inteleaga nevoia de unitate in partid. Nu avem nevoie de tensiuni interne, nu avem nevoie de cearta. Avem, ca partid, o obligatie clara fata de cei peste 5 milioane de romani care au votat pentru proiectul lui Victor Ponta. Sunt sigura ca, impreuna, vom putea cladi, in continuare, proiectul nostru de guvernare”, spune Gabriela Firea.

Înfrângerea suferită de Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie încinge spiritele în PSD. 

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că, în urma înfrângerii lui Victor Ponta, se va face o analiză în partid şi „probabil” se va convoca un Congres extraordinar. Pe de altă parte, Iliescu a spus că „nu e obligatoriu acum” ca Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului.

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, luni, că Liviu Dragnea, preşedinte excutiv al PSD, ar trebui să facă „un pas în spate” pentru că, în calitate de director de campanie, este principalul responsabil pentru eşecul de duminică. Pe de altă parte, Şova a spus că nu este de acord cu ieşirea PSD de la guvernare.

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, a declarat, luni, că social-democraţii ar trebui să se retragă de la guvernare, iar Victor Ponta să-şi depună mandatul.