Firea cere CSAT să discute problema măştilor neconforme. „Nimeni nu mai are grijă de sănătatea românilor”

Gabriela Firea a lansat un atac dur la adresa Guvernului PNL despre care susţine că nu a luat măsuri pentru a opri vânzarea măştilor neconforme care nu protejează împotriva coronavirusului. De asemenea, prim vicepreşedintele PSD a cerut să această problemă să fie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

03 dec. 2020, 14:33
Firea cere CSAT să discute problema măştilor neconforme. „Nimeni nu mai are grijă de sănătatea românilor”

Gabriela Firea cere CSAT să discute problema măştilor neconforme, în ziua în care preşedintele şi autorităţile urmează să aprobe strategia de vaccinare anti-COVID în România.

„Protestăm energic faţă de situaţia în care nimeni în acest moment nu are mai grijă de sănătatea românilor.

Reprezentanţii Guvernului ne-au anunţat cu nonşalanţa faptul că de luni de zile în România au pătruns măşti neconforme. De luni de zile se întâmplă acest lucru.

Până în acest moment nu avem nicio garanţie din partea actualului Guvern PNL că nu se mai întâmplă şi în acest moment sau că nu se va întâmpla în continuare această situaţie de neconceput prin care practic românii să fie nevoiţi să plătească măşti neconforme care nu îi protejează”, a afirmat Gabriela Firea într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Citeşte şi: Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România, prioritate în CSAT. Consiliul se reuneşte la ora 15

Fostul primar a amintit că „pe de o parte, reprezentanţii Guvernului îi îndeamnă pe români să folosească cât mai mult masca, dar pe de altă parte din aproape relaxaţi să informeze asupra faptului că măştile care se găsesc în comerţ sunt neconforme şi practic nu îi protejează pe cetăţeni.

Este un lucru foarte grav. Noi, reprezentanţii PSD, ne-am fi aşteptat ca în CSAT să se discute despre acest subiect, să se anunţe măsurile care s-au luat atât împotriva celor care au greşit şi au greşit grav împotriva românilor, cât şi în legătură cu viitorul, adică ce măsuri concrete s-au luat, ce controale şi verificări s-au făcut astfel încât viaţa românilor să nu mai fie pusă în pericol”, a precizat prim vicepreşedintele PSD.

Gabriela Firea: Guvernanţii PNL nu vin cu soluţii pentru români. „Suntem singura ţară din UE care menţine clasificările de la începutul pandemiei”

Fostul primar a precizat că a primit semnale din partea mai multe români despre faptul că „în continuare medicamantele pentru diabetici se găsesc foarte greu în farmacii. De asemenea, după prima criză de Euthyrox, nici acum la aproape un an de zile de la primele sincope nu s-a realizat această problemă”.

„Guvernanţii actuali, în special cei de la PNL, nu vin cu soluţii pentru români. Primim semnale din partea bolnavilor cronici. Ei în continuare nu au acces la sănătate decât cu mare dificultate, cu programări, cu liste de aşteptare.

Suntem singura ţară din UE care menţine clasificările de la începutul pandemiei şi anume spitale COVID, spitale suport COVID şi celelalte unităţi spitaliceşti în care se pătrunde foarte dificil şi cu reguli inumane impuse de ministrul liberal al Sănătăţii”, a mai precizat Firea.

Firea spulberă Guvernul. „Nu vedem decât tăieri de panglici şi autostrăzi finalizate pe hârtie. Românii să nu mai creadă aceste gogoşi electorale”

„Este o reacţie faţă de faptul că în această perioadă de perpetuă campanie pentru PNL şi pentru Guvern nu vedem decât tăieri de panglici, inaugurări de autostrăzi care nici măcar nu au început, dar sunt finalizate doar pe hârtie.

Nu vedem altceva decât promisiuni că va curge lapte şi miere, că totul va fi bine, frumos şi roz în România. Nu cred că îi mai crede cineva”, a afirmat Gabriela Firea.

Fostul primar al Capitalei a amintit că bucureştenii au în continuare probleme cu apa şi căldura, cu toate că li s-a promis că aceste vor fi rezolvate.

„În campania pentru alegerile locale, s-a spus că dacă va câştiga primarul dreptei unite de pe data de 28 septembrie în Bucureşti va fi şi apă caldă şi căldură, fără niciun fel de întrerupere.

În sectorul 2, 5 ş 6 sunt în continuare probleme cu apa caldă şi căldura. În celelate sectoare au fost dificultăţi zilele anterioare. CET Grozăveşti, care aparţine de ELCEN, deci de Guvern, nu funcţionează la capacitatea necesară în acest moment ca să fie corelată şi cu temperatura de afară.

Ce face primarul? Nimic! Taie panglici şi confiscă munca anterioarei echipe administrative. Ce face mininistrul Energiei? Nimic! Nici măcar cu măştile neconforme nu a făcut nimic.

Îi rog pe cetăţenii din România să nu mai creadă aceste manipulări ale Guvernului, ale PNL, să nu mai creadă aceste gogoşi electorale”, a mai spus Firea.

Citeşte şi: Tăriceanu, avertisment despre alegerile parlamentare 2020. „Se fac reglajele fine la marea mangleală de pe 6 decembrie”