Tăriceanu, avertisment despre alegerile parlamentare 2020. „Se fac reglajele fine la marea mangleală de pe 6 decembrie”

Călin Popescu Tăriceanu a avertizat că românii izolaţi sau carantinaţi la domiciliu ar putea întâmpina dificultăţi pentru a vota la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. Fostul premier a precizat că aceşti alegători pot beneficia de o urnă specială "doar dacă depun o cerere şi o copie a deciziei de carantină emisă de DSP".

RomaniaTV.net
03 dec. 2020, 11:48
Tăriceanu, avertisment despre alegerile parlamentare 2020. „Se fac reglajele fine la marea mangleală de pe 6 decembrie”
Călin Popescu Tăriceanu:

Călin Popescu Tăriceanu a semnalat ce probleme pot avea alegătorii care solicită urna specială la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Se fac reglajele fine la „marea mangleală” de pe 6 decembrie! Autoritatea Electorală Permanentă le spune alegătorilor izolați sau carantinați la domiciliu cum pot să voteze!

Pe scurt: ei pot beneficia de o urnă specială DOAR dacă depun o cerere și o copie a deciziei de carantină emisă de DSP! Mă întreb cum să depună actele astea dacă sunt izolați? Au toți oamenii acasă XEROX-uri ca să facă copii după decizie? Au toți computere și mail-uri ca să le trimită pe internet?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu candidează pe lista Pro România la alegerile parlamentare.

Călin Popescu Tăriceanu, despre românii aflaţi în carantină sau izolare. „Dreptul lor de a alege este grav călcat în picioare”

„Actualmente sunt peste 100.000 de români în carantină sau izolare la domiciliu! Dreptul lor de a alege este grav călcat în picioare! Într-o țară cu un guvern normal și democrat acest aspect ar fi suficient pentru anularea acestor alegeri!”, a mai precizat fostul preşedinte al Senatului.

Citeşte şi: Gabriela Firea aruncă bomba: Măsuri şi mai dure, după alegeri, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria!

Dan Barna a anunţat, miercuri, că nu poate vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru că se află în izolare în Bucureşti şi ar putea solicita urna mobilă doar dacă s-ar afla la Sibiu, acolo unde are domiciliul.

Citeşte şi: Dan Barna nu poate vota la alegerile parlamentare: Nu am reuşit să identific o posibilitate legală pentru a putea vota

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit miercuri despre previziunile sale în ce priveşte rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie şi a susţinut că, în cazul în care PNL şi PSD vor fi apropiate ca procentaj, ar fi posibilă o alianţă între social-democraţi şi USR, situaţie care l-ar pune în mare încurcătură pe Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Traian Băsescu prevede rezultatele alegerilor şi o posibilă alianţă PSD-USR: „Atunci să vezi bătăi de cap pentru preşedinte”