Firea îl desființează pe Cioloș ca premier: „Nu putem să asistăm la această rocadă a pierzătorilor”

Firea a declarat că numirea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru nu va rezolva criza politică și că liderul USR PLUS nu va obține o majoritate parlamentară.

11 oct. 2021, 20:49
Firea îl desființează pe Cioloș ca premier: „Nu putem să asistăm la această rocadă a pierzătorilor”

Gabriela Firea

a lansat un atac virulent la adresa lui Dacian Cioloș în funcția de premier al României. Liderul PSD a declarat că această inițiativă nu va rezolva criza politică.

Firea a mai subliniat că este foarte posibil ca noul prim-ministru desemnat al României să nu obțină o majoritate în Parlament din cauza mesajelor anti PSD ale liderilor USR PLUS.

„Nu este de natură să rezolve criza. Avem declarația de acum o oră a lui Florin Cîţu care a spus că nu va susține un guvern condus de domnul Cioloș pentru simplul motiv, dar important că, dumnealui trebuie să îşi găsească o majoritate în Parlament alături de cei care au dus la căderea guvernului Cîţu, prin moțiune de cenzură. Ceea ce mi se pare, şi din partea domniei sale, o atitudine incorectă faţă de români.

În democrație, este permisă pe perioada unei sesiuni parlamentare a unei moțiuni de sancționare a neîndeplinirilor guvernamentale. Deci, nu înțeleg supărarea pe democrație a domnului Cîţu.

Mi se pare neverosimil ceea ce se întâmplă în acest moment. Domnul preşedinte crede, sau ne lasă să înțelegem că domnia sa crede, că se poate coagula o majoritate parlamentară în jurul noului preşedinte al USR, în persoana domnului Dacian Cioloș.

Cum va merge în Parlament să o obțină o majoritate robustă, de care are acum guvernul nevoie, câtă vreme au fost săgeți mai mult decât otrăvite între coaliţia de la putere şi câtă vreme reprezentații USR PLUS au transformat întregul lor mesaj politic într-o anatemă la PSD pe care l-au găsit vinovat de toate relele de pe planetă. În ceea ce ne privește, noi nu putem să asistăm la această rocadă, practic, a pierzătorilor”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.