Firea, nou atac la adresa lui Nicuşor Dan: Dă vina pe bugetul sărac al Primăriei Capitalei. A uitat repede discursul din campanie

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea, a lansat, sâmbătă, un nou atac la adresa actualului edil Nicuşor Dan, căruia îi impută că dă vina pe bugetul sărac al Primăriei Capitalei.

15 oct. 2022, 17:14
Firea, nou atac la adresa lui Nicuşor Dan: Dă vina pe bugetul sărac al Primăriei Capitalei. A uitat repede discursul din campanie

„Primăria Capitalei a primit mai mulţi bani în timpul administraţiei Nicuşor Dan decât în timpul mandatului meu de primar general. Dar, când este întrebat de ce nu a făcut nimic 2 ani, Nicuşor Dan dă vina pe bugetul sărac al Primăriei Capitalei. A uitat repede discursul din campanie când zicea că primăria stă pe un morman de bani pe care Firea îi administrează prost”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, ”de când este în funcţie, primarul general se plânge continuu că bugetul e mic, prea mic, iar datoriile sunt mari, prea mari”.

”Orice primar este obligat să finalizeze proiectele începute de primarul anterior şi să înceapă unele noi. La fel cum orice primar este obligat să achite obligaţiile financiare curente, dar şi cele contractate anterior. Am achitat credite încheiate cu 5, 10 şi chiar 15 ani în urmă şi nu m-am plâns nimănui, nici nu am blocat proiectele în derulare. Doar pentru Nicuşor Dan, e o povară totul. De investiţii noi nu sunt bani, pentru continuarea proiectelor începute în mandatul trecut nu sunt bani, există doar datorii şi „greaua moştenire” e piatră de moară. Numai minciuni!”, mai spune Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl demolează pe Nicușor Dan: „Fapte extrem de grave, cu iz penal și de competența instituțiilor pricepute în cercetări”

Ea subliniază că, doar în cele 10 luni trecute din acest an, municipalitatea a încasat din cotele defalcate din impozitul pe venit aproape 4 miliarde de lei, iar până la sfârşitul anului suma va depăşi 4,5 miliarde de lei.
„O diferenţă majoră faţă de banii încasaţi în vremea guvernului Orban, patronul politic al lui Nicuşor Dan. În tot anul electoral 2020, PMB a încasat doar 3,4 miliarde de lei. Nicuşor Dan a primit cu aproape 1 miliard de lei în plus. Diferenţele sunt majore!”, a adăugat Firea.

Fostul edil vine şi cu un exemplu: „În august 2022, PMB a primit circa 700 de milioane de lei, pe când în august 2020 cotele defalcate au fost 250 de milioane. De aproape trei ori mai mult acum! Bucureştenii au fost pedepsiţi cu un singur scop: să câştige fotoliul de primar candidatul dreptei”.

Citeşte şi: Firea îi face bilanţul lui Nicuşor Dan: În ultimii doi ani, Capitala ţării a fost abandonată. Bucureştiul are nevoie de lideri care să-l ajute să renască!

Firea reclamă că alegerile au fost câştigate ”prin minciună şi manipulare”.

”Ne întrebăm unde sunt toţi banii în plus care au ajuns în Capitală pentru că ei nu se regăsesc în lucrările din oraş. Am dezbătut situaţia fondurilor alocate Capitalei în şedinţa săptămânală a PSD Bucureşti. Am decis alături de liderii organizaţiilor de sector, parlamentarii de Bucureşti şi consilierii generali să monitorizăm atent sumele alocate din bugetul de stat şi să solicităm informaţii despre cum au fost acestea cheltuite”, anunţă Firea.