Firea: „PSD a decis să îl cheme la raport pe Ludovic Orban în Parlament privind proiectul de buget pe anul viitor”

Gabriela Firea, prim vicepreşedinte al PSD, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al partidului, că social-democraţii au decis în Consiliul Politic Naţional să îl cheme pe primu-ministru Ludovic Orban în Parlament pentru a prezenta proiectul de buget pe anul 2021.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 12:33
Firea: „PSD a decis să îl cheme la raport pe Ludovic Orban în Parlament privind proiectul de buget pe anul viitor”

„Nu înţelegem de ce nu este urcat în trasparenţă decizională proiectul de buget pe anul viitor, de ce nu se organizează o conferinţă de presă astfel încât toţi românii să afle toate intenţiile Guvernului cu privire la TVA de exemplu. Deci în acest moment din punctul nostru de vedere Guvernul nu îşi mai pune problema să crească TVA, ci cu cât să crească TVA. Am luat decizia în Consiliul Politic Naţional să fie chemat la rapoort în Prlament chiar premierul Ludovic Orban. Dacă nu are nimic de ascuns, dacă totul e curat, dacă nu se intenţionează majorarea taxelor şi impozite, inclusiv a TVA de ce nu e adus în transparenţă bugetul pe anul viitor?”, a afirmat Gabriela Firea joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Firea a mai anunţat că PSD se opune vehement creşterii TVA.

„Sunt făcute doar declaraţii publice şi doar promisiuni. În ce măsură putem să mai credem aceste promisiuni, când Guvernul a promis că va majora pensiile, că va dubla alocaţiile? Cetăţenii nu se mai pot încrede în aceste declaraţii politice, promit marea cu sarea. Să vedem care sunt sursele de finanţare, care sunt cheltuielile propuse. Anunţăm că PSD nu va fi sub nicio formă de acord cu creşterea TVA. Această taxă crescută va lovi în românii cu veniturile mici şi medii. E total incompetent şi injust să loveşti în această perioadă tot pe românii cu venituri mici şi medii”, a completat Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea: „Este aberant să ţii toate şcolile închise. Să se testeze în masă, nu putem rămâne blocaţi în scenariul din martie”


loading...