Gabriela Firea, reacţie după decizia lui Nicuşor Dan de a anula stimulentul de 1.000 de euro: „Este crimă ce face acest individ”

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a anunţat că proiectul privind stimularea financiară a persoanelor care donează sânge şi plasmă este ilegal şi va fi oprit. Gabriela Firea, iniţiatorea programului, a afirmat că stoparea programuli este "crimă" pentru cei care au nevoie urgentă de acest tratament.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 17:37
Gabriela Firea, reacţie după decizia lui Nicuşor Dan de a anula stimulentul de 1.000 de euro: „Este crimă ce face acest individ”

Firea a menţionat că 400 de pacienţi internaţi la ATI au fost salvaţi prin proiectul propus de aceasta şi votat de Consiliul General, care prevede acordarea unui stimulent financiar de 1.000 de euro persoanelor care donează plasmă. Aceasta a ţinut să precizeze că acest program trebuie să continue.

„Asta inseamna ca pot fi salvati 400 de pacienti cu forme severe! Tratamentele deja au inceput si dau roade! Incetati lupta politica! Puneti capat rafuielilor personale!
Aveti grija de oameni, pentru ca ei sunt cei mai importanti! Este crima ce face acest individ! Sa opresti un program care salveaza vieti, doar pentru ca l-am initiat eu!” , susţine Firea în mesajul postat pe Facebook.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă primele TĂIERI. Va fi OPRIT programul prin care sunt plătiţi donatorii de sânge şi plasmă. „Proiectul e ilegal”

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat miercuri că proiectul privind stimularea financiară a persoanelor care donează sânge şi plasmă este ilegal, motiv pentru care va fi oprit.

„În primul rând acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal.

De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a declarat Nicuşor Dan, înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanţelor, conform Agerpres.