Nicuşor Dan anunţă primele TĂIERI. Va fi OPRIT programul prin care sunt plătiţi donatorii de sânge şi plasmă. „Proiectul e ilegal”

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat miercuri că proiectul privind stimularea financiară a persoanelor care donează sânge şi plasmă este ilegal, motiv pentru care va fi oprit.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 14:08
Nicuşor Dan anunţă primele TĂIERI. Va fi OPRIT programul prin care sunt plătiţi donatorii de sânge şi plasmă. „Proiectul e ilegal”

„În primul rând acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal.

De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a declarat Nicuşor Dan, înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanţelor, conform Agerpres.

Nicuşor Dan, despre tăierea subvenţiei pentru transport. „Există oriunde în lumea civilizată”

Întrebat ce alte subvenţii vor fi tăiate, primarul ales al Capitalei a explicat:

„Oriunde în lumea civilizată există o subvenţie pentru transportul public pentru că asta duce la o reducerea poluării. În ceea ce priveşte subvenţia pentru termie, nu poţi pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în reţea”, a afirmat Nicuşor Dan, pentru sursa citată.

Scandal din cauza stimulentului „Covid”. Nelu Tătaru: „Listele sunt făcute de manageri”

În luna august, primarul Gabriela Firea a inițiat un proiect ce prevede acordarea unui stimulent de 1000 de euro persoanelor care au avut COVID-19 și donează plasmă.

Gabriela Firea, despre stimulentele pentru donatorii de plasmă: „Cum să fie mită electorală salvarea a mii de vieţi?”