Firea: Scenariul roşu nu se poate aplica în Bucureşti, deoarece populaţia e mai numeroasă decât cea anunţată de autorităţi

Gabriela Firea a declarat, duminică, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că Bucureştiul  a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, că în acesta moment Capitala nu va putea intra în scenariul roşu deoarece populaţia este mai numeroasă decât au anunţat autorităţile.

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 10:22
Firea: Scenariul roşu nu se poate aplica în Bucureşti, deoarece populaţia e mai numeroasă decât cea anunţată de autorităţi

„Scenariul roșu nu se poate aplica, atâta vreme cât rata de infectare se raportează la o cifră a populației de acum 10 ani, care nu mai este de actualitate. Prefectul este în concediu, nu putem noi convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Politicienii preferă să se îmbolnăvească toți elevii, toți părinții, toți bunicii, toți nepoții doar ca să nu închidă școlile, pentru că un sondaj făcut relevă că peste 70% din părinți nu vor să se închidă școala.”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19.

Citeşte şi Şcoli închise în Bucureşti? În ce condiţii s-ar lua decizia