Firea vrea ca primăria să doteze cu aer condiţionat ambulanţele din Bucureşti

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că va discuta cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, despre semnarea unui parteneriat între minister şi municipalitate, astfel încât Primăria Capitalei să finanţeze dotarea cu aer condiţionat a ambulanţelor care funcţionează în Bucureşti. Mai mult, Firea a anunţat că municipalitatea va organiza în cursul săptămânii următoare o campanie prin care să fie stimulată donarea de sânge, pentru că "este criză de sânge mai ales în perioada verii".

04 aug. 2017, 11:16
Firea vrea ca primăria să doteze cu aer condiţionat ambulanţele din Bucureşti

Voi lua legătura cu domnul Bodog pentru a stabili şi a semna împreună un acord de parteneriat, astfel încât Primăria Generală să se implice financiar pentru dotarea ambulanţelor de pe raza Bucureştiului cu aer condiţionat, aparate extrem de necesare„, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la comandamentul de combare a efectelor caniculei.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov Alis Grasu a spus că se evită folosirea ambulanţelor fără aer condiţionat, dar numărul de maşini fiind mic, atunci când situaţia o cere, sunt folosite şi acele maşini.

Ambulanţele, deşi vechi, le păstrăm în stare de funcţionare. Acordăm o atenţie deosebită instalaţiilor de aer condiţionat, să nu scoatem în teren ambulanţele care nu au aer condiţionat. Dar nu avem un număr suficient de maşini ca să renunţăm la ele şi suntem nevoiţi să le scoatem şi pe acestea„, a spus Alis Grasu.

Gabriela Firea a adăugat că în următoarea şedinţă de Consiliu general, va fi majorat bugetul ASSMB.

Fiind vorba despre o vară cu un specific deosebit, iar aceste solicitări au fost mult mai vaste decât în verile trecute, v-am anunţat deja că la prima şedinţă de consiliu vom suplimenta bugetul ASSMB, astfel încât aceste persoane sa fie plătite prin ASSMB„, a precizat Firea.

Firea: Săptămâna viitoare vom organiza o campanie prin care să stimulăm donarea de sânge

De asemenea, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că municipalitatea, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), împreună cu Centrul de Tineret şi servciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, va organiza în cursul săptămânii următoare o campanie prin care să fie stimulată donarea de sânge, pentru că „este criză de sânge mai ales în perioada verii”.

Directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a precizat că aceste campanii vor fi făcute regulat, în paralel cu o campanie de educare a publicului.

Am observat că este criză de sânge. Mai ales în perioada verii, tradiţional apare această neplăcere. De aceea am luat decizia ca săptămâna viitoare, primăria Capitalei, prin ASSMB, Centrul de Tineret, cu sprijinul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, să organizeze o acţiune prin care să se stimuleze donarea de sânge, prin care să vină cât mai mulţi tineri, persoane care îndeplinesc condiţiile medicale pentru a dona sânge, să îi ajute pe bolnavii care au nevoie de transfuzii„, a declarat Gabriela Firea, la comandamentul de combatere a efectelor caniculei organizat la primăria Capitalei.

Firea s-a declarat convinsă că „gestul primăriei va fi urmat şi de alte instituţii, pentru a nu mai avea criză de sânge în Bucureşti şi în ţară”.

La rândul său, directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a spus că aceste campanii de stimulare a donării de sânge vor fi făcute regulat, în paralel cu o campanie de educare a publicului.

Este în primul rând treaba primăriei, dar aşteptăm şi sprijinul ONG-urilor şi al întregului personal medical ca să facem o campanie pentru educarea populaţiei în sensul donării de sânge, a creşterii simţului civic, pentru că fiecare dintre noi am putea fi în situaţia de a avea nevoie de sânge. Vom organiza în mod regulat campanii pentru stimularea donării de sânge„, a spus directorul medical al ASSMB.

Citeşte şi Bodog: Rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori în ultimele două săptămâni