Firea vrea să acorde un sprijin de 200 de lei farmaciştilor, funcţionarilor, jurnaliştilor şi curierilor pentru a se testa de COVID-19

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, vrea să acorde un sprijin financiar de 200 de lei farmaciștilor, funcționarilor, jurnaliștilor și curierilor pentru a se testa de COVID 19, se arată într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de pe 18 iunie. Bugetul total al proiectului este de 633.000 lei.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 06:48
Firea vrea să acorde un sprijin de 200 de lei farmaciştilor, funcţionarilor, jurnaliştilor şi curierilor pentru a se testa de COVID-19

Proiectul se numește „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”.

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 200 lei/beneficiar, angajaților farmaciilor, angajaților din domeniul alimentației publice, reprezentanților mass-media, angajaților firmelor de curierat din Municipiul Bucureşti, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Se aprobă implementarea proiectului, prin intermediul unor unități sanitare publice și/sau private afiliate, în conformitate cu Procedura Operațională de Afiliere a entităților publice și/sau private existente la nivelul ASSMB. În termen de 5 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Câte persoane au fost testate pentru coronavirus în Bucureşti. Firea: „Vor să ne blocheze să testăm ca să nu afle cetăţenii adevărul”

Potrivit Hotnews, proiectul se va derula pe parcursulul anului 2020 și se va adresa unui număr de 3.000 de beneficiari.

Bugetul total al proiectului este de 633.000 lei, din care 600.000 lei reprezintă sprijinul financiar acordat (200 Lei x 3.000 persoane), 30.000 Lei – pentru realizarea unei aplicații online de înscriere în cadrul proiectului și 3.000 Lei – hosting aplicație online.

„Având în vedere evaluarea realizată la nivelul Grupului de suport tehnico – ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României și materializată în propunerile cuprinse în Hotărârea nr. 16 din 28.05.2020, coroborat cu evoluţia situației epidemiologice la nivel național care relevă un număr relativ constant de cazuri noi și în contextul necesității de creare a condițiilor socio-economice necesare relansării graduale a economiei naţionale, considerăm oportună acordarea sprijinului financiar pentru testarea RT-PCR a angajaților farmaciilor, angajaților din domeniul alimentației publice, reprezentanţilor mass-media, angajaților firmelor de curierat, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz”, se arată în referatul de aprobare semnat de Gabriela Firea.

Firea a anunţat că începe testarea gratuită pentru COVID-19 în Capitală. Condiţiile în care se va face testarea şi cine poate beneficia


loading...
Partenerii noștri