Gabriela Firea îi răspunde lui Băsescu: Fostul preşedinte răspunde cu petarda banilor fostei Securităţi

Gabriela Firea, senator PSD, răspunde atacurilor lansate de fostul preşedinte Traian Băsescu. Fostul şef al statului a susţinut luni că Gabriela Firea, ca administrator al unei firme a lui Dan Voiculescu, a aprobat transferul sub formă de împrumut a unor bani de la firma Crescent la Grivco, în perioada 2007-2011. Este vorba de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari.

18 mart. 2015, 18:52
Gabriela Firea îi răspunde lui Băsescu: Fostul preşedinte răspunde cu petarda banilor fostei Securităţi

Gabriela Firea a declarat în replică la acuzele fostului şef de stat Traian Băsescu că împrumuturi între societăţile comerciale aparţinând aceluiaşi trust s-au făcut şi se vor mai face atâta timp cât respectă legislaţia în vigoare.

„În calitate de suspect într-un dosar de ameninţare şi şantaj, instrumentat de Parchetul General, fostul preşedinte răspunde, ca şi în alte ocazii, cu petarda banilor fostei Securităţi.

Împrumuturi între societăţile comerciale aparţinând aceluiaşi trust s-au făcut şi se vor mai face, potrivit legilor în vigoare, atât în domeniul presei, cât şi în alte ramuri economice. Totul este ca acestea să respecte legile naţionale şi europene de contabilitate şi audit.

Trustul Intact, la care am lucrat, a fost verificat de nenumărate ori, din punct de vedere financiar-contabil, în timpul mandatelor lui Traian Băsescu la Cotroceni. Posibile acţiuni comerciale ilegale ar fi fost descoperite şi sancţionate cu mult timp în urmă.

Este păcat că fostul preşedinte încearcă acum să confişte instituţiile de control ale statului şi trage concluzii fantasmagorice, cum că aş fi girat acţiuni comerciale ilegale. Dar, aşa cum am înţeles, va răspunde şi pentru aceste calomnii, într-un proces pe care a anunţat că i-l intentează fondatorul trustului Intact, domnul Dan Voiculescu”, a precizat Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a dat publicităţii, pe contul său de facebook, un contract prin care firma Crescent a creditat o companie a lui Dan Voiculescu, administrată de către Gabriela Firea, cu suma de 100.000 de euro.

Traian Băsescu a publicat contractul dintre firma Crescent şi o firmă a lui Voiculescu

De asemenea, Gabriela Firea susţine că este dispusă să participe oricând la audieri şi că nu s-a prelevat de faptul că este însărcinată în 8 luni.

„Cât priveşte afirmaţia domnului Traian Băsescu referitoare la faptul că m-aş fi prevalat, în aceste zile, de faptul că urmează să nasc, în scurt timp, îl asigur că nu am pozat niciodată în victimă, am informat doar românii că voi participa la orice fel de audieri, în cazul în care voi fi solicitată, privind activitatea mea de manager în trustul Intact şi că nu mă voi eschiva, nici măcar în situaţia medicală în care mă aflu”, a mai spus senatorul PSD.

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a cerut, miercuri seară, senatorului PSD Gabriela Firea să se hotărască asupra calităţii de care se prevalează în disputa cu el: om politic sau „mămicuţă însărcinată în luna a opta”. În cazul în care Firea se decide asupra celei de-a doua variante, Băsescu s-a arătat dispus să-i boteze copilul.

Traian Băsescu: Dacă vrea, îi botez copilul Gabrielei Firea VIDEO


loading...
Partenerii noștri