Firea, despre violul din Vaslui: Ar fi oportună reluarea dezbaterilor privind CASTRAREA CHIMICĂ a violatorilor

Senatorul Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, a afirmat luni că autoritățile în drept trebuie să reacționeze și să înăsprească pedepsele în cazul violului, inclusiv în ceea ce privește măsurile preventive pe parcursul cercetărilor și procesului.

20 iul. 2015, 13:48
Firea, despre violul din Vaslui: Ar fi oportună reluarea dezbaterilor privind CASTRAREA CHIMICĂ a violatorilor

„Violul este o crimă care trebuie pedepsită cu toată asprimea! Este ceva în neregulă dacă violatorii nu se mai tem de repercusiunile legii.

Drama tinerei din Vaslui ridică serioase semne de întrebare în legătură cu ideea de justiție. Ca și cum violul în sine nu este o traumă suficient de mare pentru a marca pe viață destinul unui om, victima este acum și ținta unei campanii de denigrare dusă de autorii faptei, care au fost eliberați din arestul preventiv.

Aceste lucruri ne arată că ceva este în neregulă, pentru că, iată, violatorii nu au niciun fel de teamă de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotrivă se declară mândri și continuă să-și agreseze victima în alte moduri”, susține purtătorul de cuvânt al PSD, scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Violatorii elevei din Vaslui sunt liberi. PETIŢIE pe internet pentru arestarea celor şapte indivizi

Firea a adăugat că, în aceste condiții, „este poate momentul să luăm în seamă zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz și să înăsprim atât pedepsele pentru astfel de infracțiuni, cât și măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor și a procesului”.

„De asemenea, poate va fi considerată oportună reluarea dezbaterilor în Parlament asupra legii privind castrarea chimică a violatorilor, proiect care a trecut de Senat și așteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților”, conchide purtătorul de cuvânt al PSD.

Între timp, violatorii elevei din Vaslui se bucură nestingheriţi de libertate. Ei au ieşit din arestul preventiv şi acum sunt cercetaţi sub control judiciar. Decizia magistraţilor a şocat opinia publică, mai ales că nici procurorii nu au contestat-o, potrivit România TV.

Între timp, eleva de 18 ani trăieşte clipe de coşmar. Apropiaţii violatorilor duc o adevărată campanie de denigrare a tinerei şi spun că toate mărturiile ei cutremurătoare sunt poveşti. Opinia publică este şocată de cele întâmplate. Pe internet a fost lansată o petiţie prin care se cere pedepsirea celor şapte.

CITEŞTE ŞI: Eleva din Vaslui, violată de şapte indivizi, a povestit ororile la care a fost supusă

Până acum aproape 45.000 de oameni au semnat ca să ceară arestarea indivizilor. În plus, o mulţime de mesaje de susţinere pentru elevă au apărut pe internet.