Firicel din Las Fierbinți are probleme cu legea. Toma Cuzin a fost condamnat pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

Toma Cuzin, apreciat pentru rolul său din serialul Las Fierbinți, în care îl interpretează pe Firicel, riscă să intre la închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru săvârșirea mai multor fapte ilegale la volan și nu numai.

14 nov. 2022, 21:57
Firicel din Las Fierbinți are probleme cu legea. Toma Cuzin a fost condamnat pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

Toma Cuzin, cunoscut drept Firicel în serialul Las Fierbinți, are probleme cu legea, după ce a săvârșit în repetate rânduri infracțiuni de natură asemănătoare, potrivit fanatik.ro.

Actorul a fost găsit vinovat de magistrați pentru că s-a urcat la volan fără permis și sub influența unor substanțe interzise, acesta fiind acuzat și în trecut pentru astfel de ilegalități.

Judecătoria Sectorului 3 din București a decis ca actorul să fie condamnat pentru un an în urma sâăvârșirii acestor infracțiuni. Sentința nu este definitivă, condamndarea fiind cu amânare, nu una executorie.

Citește și: Ea este fiica lui Firicel din Las Fierbinți. Cum arată Meda, fiica unuia dintre cei mai îndrăgiți actori români – FOTO

„Stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea de către inculpatul TOMA CUZIN (…), a infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzute de art. 335 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen. (fapta din data de 30.05.2018).

Constată că nu este necesară aplicarea pedepsei complementare. Stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea de către inculpatul Toma Cuzin, a infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzute de art. 335 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen. (fapta din data 20.11.2018).

Stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea de către inculpatul Toma Cuzin, a infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzute de art. 336 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen. (fapta din data de 20.11.2018). 

Contopeşte cele trei pedepse principale aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea (8 luni), la care va adăuga sporul de o treime totalul celorlalte pedepse (1/3 din (6 luni + 6 luni)), în total pedeapsa de 1 an închisoare”, potrivit minutei instanței.

Cum poate sta Toma Cuzin departe de închisoare

Pe lângă pedeapsa de un an de puscărie amânată, actorul Toma Cuzin trebuie să îndeplinească câteva condiții pentru a nu ajunge la închisoare.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, potrivit instanței.

Citește și: Un nou dosar pentru Firicel, din Las Fierbinţi. De data asta actorul a fost prin conducând cu permisul suspendat

În afară de acestea, actorul trebuie să plătească cheltuielile judiciare, în total de 1.200 de lei. Acesta nu este la prima înfățișare în fața instanțelor de judecată, acesta fiind cercetat de-a lungul timpului și pentru alte infracțiuni.

În urmă cu aproximativ trei ani, Toma Cuzin a fost acuzat că ar fi deținut droguri de risc în vederea consumului, dar procurorii au decis să renunțe șa urmărirea penală. În 2007, actorul se afla într-un grup de tineri care, la malul mării, au fost săltați de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate după ce au fost surprinși în flagrant cu stupefiante, printre care hașiș și marijuana.