Firma de gaze dă vina pe pompieri, în cazul exploziei din Sighetu Marmaţiei

Noi acuzaţii în cazul exploziilor din Sighetu Marmaţiei. Reprezentanţii distribuitorului de gaze aruncă vina pe lucrătorii ISU pentru cea de-a doua explozie. Avocatul firmei a depus vineri un document la dosar, în care susţine că anchetatorii nu au respectat procedurile când au intrat în clădire. Astfel, ei s-ar face vinovaţi de producerea celei de-a doua deflagraţii.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 16:42
Firma de gaze dă vina pe pompieri, în cazul exploziei din Sighetu Marmaţiei

Avocatul spune că reprezentanţii ISU poartă toată vina pentru numărul mare de victime din cea de-a doua explozie. „Procedurile legale impuneau o anumită coordonare şi asumare a intervenţiei de către reprezentanţii ISU. Neparticiparea acestei instituţii, într-un mod nejustificat, a determinat producerea consecinţelor grave,respectiv vătămările corporale de la a doua deflagraţie şi distrugerea imobilului respectiv”, a declarat avocatul Berg Sistem Gaz, Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

Potrivit reprezentantului firmei de gaze, au fost încălcate toate procedurile de intervenţie. „ISU avea obligativitatea de a coordona şi de a-şi asuma coordonarea, de a dispune evacuarea zonei respective, de a intra în incinta imobilelor cu specialişti care să aibă pregătit echipament special şi de protecţie, în niciun caz cu personal civil după dumnealor”, a mai spus avocatul.

Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă nu comentează acuzaţiile. „Noi vom lăsa ancheta să se desfăşoare aşa cum prevede legea şi să înainteze dosarul către justiţie de către procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nu comentăm în niciun fel acuzaţiie”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt la CJSU Maramureş.

În acest caz, procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere prin explozie pe numele firmei Berg Sistem.