Firma lui Dan Șucu și Redport Capital intră puternic pe piața imobiliară. Construiesc peste 1.000 de locuințe în nordul Bucureștiului

Dezvoltatorul Redport Capital, controlat de omul de afaceri Cosmin Savu-Cristescu, și grupul Mobexpert deținut de Dan Șucu au cumpărat un teren de 4,4 ha de la Petrom, în nordul Capitalei. Valoarea tranzacției este de 13 milioane de euro. Pe terenul respectiv urmează să fie construite 1.000 de apartamente, iar lucrările de construcție încep în toamnă.

08 mart. 2023, 12:34
Firma lui Dan Șucu și Redport Capital intră puternic pe piața imobiliară. Construiesc peste 1.000 de locuințe în nordul Bucureștiului

Un nou ansamblu rezidențial va fi ridicat în nordul Capitalei. Dezvoltatorul Redport Capital, controlat de omul de afaceri Cosmin Savu-Cristescu, și grupul Mobexpert deținut de Dan Șucu au cumpărat un teren de 4,4 ha de la Petrom. Suprafața de teren cumpărată este împărțită în trei loturi, amplasate pe laturile clădirilor de birouri Petrom City, cu deschidere la Bulevardul Petroliștilor, respectiv Șoseaua Străulești, potrivit unui comunicat al companiilor.

Pentru cele trei loturi achiziționate, Redport Capital este în proces avansat de planificare pentru construirea unui proiect rezidențial cu peste 1.000 de locuințe, potrivit Economica.net.

Citește și: Planul lui Dan Şucu pentru a îmbogăţi Rapidul: „10% intră în bugetul Rapidului şi ajută la dezvoltarea viitorului giuleştean”

Dezvoltarea Infinity Nord este prevăzută să înceapă în toamna acestui an, urmând a fi finalizată în 2030. Proiectul va reprezenta una dintre cele mai mari regenerări urbane de asemenea dimensiuni din București, urmând să ofere și zone mari de agrement, spații comerciale și opțiuni multiple pentru petrecerea timpului liber.

”Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacții cu terenuri amplasate în zona de nord a Capitalei, lotul achiziționat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al întregii zone Străulești – care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureștiului. Vom iniția un amplu proces de reconversie și regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni specialiști din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internaționale, cu peste 1.000 de locuințe, care va deveni  un reper pentru piața rezidențială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport.

Citește și: Unul dintre fiii lui Dan Șucu, boală teribilă. ”A debutat în urma unui vaccin pe care l-am făcut în septembrie”

”Intenționăm să construim un proiect ce va pune în aplicare o viziune de dezvoltare sustenabilă pentru următorii zeci de ani, care va remodela complet întreaga zonă Straulești pentru a o reintegra cu succes în peisajul orașului. Va fi un proiect corect și temeinic gândit, care va pune în prim plan ecosistemul din zona Petrom City, in mod deosebit pentru cei care vor locui aici”, a declarat Dan Șucu, fondator și acționar al grupului Mobexpert.