Fiscul acuză Euroavipo şi Murfatlar de evaziune fiscală de peste 700 milioane lei

Publicat: Luni, 27 Aprilie 2015 10:47 // Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2015 10:48 // Sursa: romaniatv.net

ANAF acuză companiile Murfatlar România SA, Euroavipo SA si alte firme de evaziune fiscala ce ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 700 de milioane de lei, potrivit HotNews.ro. Evaziunea s-ar fi realizat prin neplata taxelor si impozitelor, nerespectarea regimului de antrepozitare fiscala si prin simularea insolventei pe seama creantelor create artificial in interiorul grupului. Controlul realizat de Directia de Integritate din ANAF a dus si la prinderea unor inspectori ai Fiscului care ar fi sprijinit companiile mentionate.

Controlul Fiscului a inceput in toamna anului 2014 si a acoperit activitatea firmelor din grupul Euroavipo in ultimii patru ani. ANAF a depus in luna aprilie 2015 doua sesizari la DNA in legatura cu cele doua firme, mai scrie hotnews.ro.

Grupul Euroavipo, din care face parte si Murfatlar Romania SA, controleaza peste 25% din piata interna a bauturilor alcoolice. 

Firma SC Euroavipo SA este in acest moment in reorganizare judiciara, in urma intrarii in insolventa. Actionarul majoritar este GARLAND INDUSTRIES LIMITED, un off-shore din Insulele Virgine, cu 72% din actiuni. Ceilalti actionari semnificativi sunt Emanuel Dobronauteanu, Ion Dobronauteanu si Maria Ivanescu.

Firma SC Murfatlar Romania SA este, la randul sau, in insolventa. Cel mai important actionar este Euroavipo SA (cu 41,9% din actiuni).

Cele doua firme fac parte din grupul de firme infiintat si controlat de fratii Emanuel, Corneliu si Ion Dobranauteanu.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
control ANAF Euroavipo control ANAF Murfatlar Murfatlar evaziune fiscala
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 apr 11:26
...fiscala ce ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 700 de milioane de lei, potrivit HotNews.ro. Citește mai departe…   ...
27 apr 10:50
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H