Fiul lui Gheorghe Dincă, pus sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a bătut jurnalişti

Fiul lui Gheorghe Dincă a ajuns vineri în Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pentru a fi audiat din nou în dosarul penal deschis după ce a agresat mai mulţi jurnaşişti. Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Daniel Dincă faptul că a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Joi şi jurnaliştii agresaţi de Daniel Dincă au fost chemaţi la audieri pentru a da noi declaraţii. 

20 dec. 2019, 06:27

Daniel Dincă s-a prezentat vineri la audieri în dosarul deschis ca urmare a agresării mai multor jurnalişti. Fiul lui Dincă a ajuns, în jurul orei 10.30, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, însoţit de sora sa şi nu a dorit să vorbească cu jurnaliştii. În jurul orei 14.30 copiii lui Gheorghe Dincă au ieşit din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, după ce procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Daniel Dincă faptul că a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Daniel Dincă are calitatea de suspect şi este acum acuzat de două fapte, deşi iniţial au fost trei. Dinca Daniel nu are voi sa paraseasca tara si este obligat sa dea cu subsemnatul la politie.

Jurnaliştii România TV şi Antena 3 au fost agresaţi de fiul lui Gheorghe Dincă, pe stradă. Reporterul şi operatorul România TV au mers să stea de vorbă cu copiii lui Gheorghe Dincă, la ieşirea de la CNA, unde aceştia s-au plâns că familia lor este agresată de presă după arestarea lui Gheorghe Dincă în cazul Caracal.

Citeşte şi: Jurnalişti România TV, BĂTUŢI de fiul lui Gheorghe Dincă pe stradă. „Mi-a dat cu pumnul în cap” IMAGINI ŞOCANTE

Deranjat de prezenţa presei, fiul lui Gheorghe Dincă l-a lovit cu pumnii pe operatorul România TV.

„În timp ce filmam un alt coleg a fost agresat primul. Eu am filmat momentul acela, m-a apucat de geacă, mi-a dat un pumn în cap şi am căzut pe jos. Mi s-a umflat capul”, a declarat operatorul agresat de fiul lui Gheorghe Dincă.

De asemenea, a fost bătut şi cameramanul Antena 3.

Jurnaliştii au depus plângere penală împotriva lui Daniel Dincă. Cercetările se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5.

Citeşte şi: Fiul lui Gheorghe Dincă, la Poliţie după ce a bătut jurnaliştii. R

Vali Ursu, cameramanul România TV bătut de fiul lui Gheorghe Dincă, este în continuare internat într-unul din spitalele bucureştene, iar medicii i-au pus deja un diadnostic provizoriu.

Cameramanul România TV se află încă sub investigaţii medicale, dar diagnosticul preliminar este edem cerebral traumatic. Despre faptul că acesta a fost bătut chiar lângă Parchetul General, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat la România TV: „Eu am dat în analiză inclusiv faptul sesizat de dumneavoastră, că la ministerul Comunicaţiilor era un jandarm care putea interveni„.

Pe de altă parte, agresorul, Daniel Dincă, a fost lăsat liber după audierea de marţi seara, dar vineri va trebui să se prezinte din nou la Secţia nr. 2 Poliţie, pentru noi audieri.

Diagnosticul de pe fişa medicală a lui Vali Ursu: