Fiul lui Piedone ar putea candida la Primăria Sectorului 5 din partea AUR

Deputatul PSD Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, aflat în închisoare după ce a fost condamnat la 4 ani pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv, ar putea candida pentru postul de primar al Sectorului 5 din partea AUR. Potrivit unor surse politice citate de News.ro. Piedone jr. ar fi dorit să candideze din partea PSD, dar Marcel Ciolacu se opune.

18 iun. 2022, 16:35
Fiul lui Piedone ar putea candida la Primăria Sectorului 5 din partea AUR

După condamnarea lui Cristian Popescu Piedone la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, Vlad Popescu, fiul fostului primar, și-a luat angajamentul să facă tot posibilul pentru a continua proiectele tatălui său la Primăria Sectorul 5.

„Am învățat de la el o lecție pe care a spus-o și cetățenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face și eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5. Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele lui (n.r. – ale lui Piedone) mai departe”, spunea Vlad Popescu.

Vlad Popescu negociază cu AUR, Ciolacu vrea al candidat din partea PSD la Primăria Sectorului 5

Vlad Popescu, fiul lui Piedone, este în discuţii cu AUR pentru o eventuală candidatură la Primăria Sectorului 5. Potrivit sondajelor AUR, Vlad Popescu-Piedone ar câştiga detaşat funcţia de primar al Sectorului 5, lăsată liberă de tatăl său.

Vlad Popoescu ar vrea totuşi să candideze din partea PSD, partid pe listele căruia a fost ales deputat la alegerile din 2020. Însă Marcel Ciolacu nu ar vrea să asocieze PSD cu imaginea lui Piedone, susţin surse din conducerea partidului citate de news.ro.

O altă variantă discutată în PSD ar fi ca Piedone jr. să candideze din partea PPUSL. De altfel, după ce a fost ales  parlamentar pe listele PSD, Piedone junior a demisionat din partid şi s-a înscris în PPUSL, formaţiune condusă din umbră de Dan Voiculescu. În 2020, tatăl său a obţinut mandatul de primar al Sectorului 5, fiind susţinut tot PPUSL.

Citeşte şi: Ce șanse are fiul lui Piedone să fie susținut de PSD la Primăria Sectorului 5. „Poate moşteni de la tată bune obiceiuri, educaţie”

Marcel Ciolacu şi l-ar dori candidat pe Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu şi fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă, susţin sursele citate. Şi Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5 din partea PSD, râvneşte la candidatură, însă nu e susţinut nici de Marcel Ciolacu, nici de Gabriela Firea (liderul PSD Bucureşti).

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4 și actual primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

Citeşte şi: Piedone se luptă din puşcărie. Vrea să-şi recupereze colecţia de maşini de epocă după condamnarea în dosarul Colectiv