Fiul lui Sile Cămătaru conducea o reţea de cămătărie

Aşa tată, aşa fiu. Mario Balint, băiatul lui Sile Cămătaru, a pus la punct o adevărată reţea de cămătărie şi şantaj. Procurorii spun că tânărul a împrumutat cu bani zeci de persoane pe care apoi le-a şantajat. Mario Balint îi numea chiar el "fraieri" pe cei care luau bani cu camătă de la el.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 14:49
Fiul lui Sile Cămătaru conducea o reţea de cămătărie

Procurorii spun că Mario Balint folosea nume de cod pentru clienţi şi pentru fiecare infracţiune pe care o comitea. Banii erau numiţi „TVA”, „şpagă” sau „comision”. Aceiaşi anchetatori spun că Mario Balint ţinea o evidenţă strictă a celor pe care îi împrumuta.

„În ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de cămătărie de către inculpatul Balint Nuţu Mario, s-a reţinut că acesta are ca îndeletnicire constantă împrumutul de bani cu dobândă diferitelor persoane ce au fost identificate din analizarea unei agende ridicată cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpatului”, se arată în referatul procurorilor.

Mario Balint a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de şantaj. Judecătorii au decis să nu-l aresteze preventiv. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au stabilit că fiul lui Sile Cămătaru nu reprezintă pericol public şi că poate fi cercetat în stare de libertate.