Fiul lui Valentin Uritescu, dezvăluiri şocante după moartea actorului: „Ne-au zis că nu mai iese viu din operaţie”

Bogdan Uritescu, fiul lui Valentin Uritescu, face dezvăluiri şocante despre ultimele zile din viaţa actorului. Reamintim că celebrul actor român a murit la 81 de ani, din cauza unei grele suferințe care l-a chinuit mulți ani.

29 iun. 2022, 17:51

Valentin Uritescu fusese diagnosticat încă de la vârsta de 33 de ani cu Sindromul Extrapiramidal, asemănător cu boala Parchinson. Actorul a reuşit să ducă boala pe picioare până la vârsta de 81 de ani.

Valentin Uritescu a murit. Dezvăluiri despre ultimele clipe din viaţa actorului

Citeşte şi Ruga lui Florin Piersic, după pierderea lui Valentin Uritescu și a lui Alexandru Lulescu: „Oprește-te, Doamne!”

Fiul celebrului actor a dezvăluit cum şi-a petrecut ultimele clipe din viaţă tată său.

”Fiecare își duce crucea. Ultimii ani au fost oribili, nu neapărat pentru el, sindromul ăsta te distruge, se încurcă comenzile, tu ești îngrozitor de revoltat că vrei, dar corpul nu te ascultă.

În ultimii doi ani l-am dus la un centru, unde nu i-a mers deloc bine, avea 42 de kilograme. Să-l vezi pe taică-tu că arată ca o… ceva aruncat acolo, dar el avea viață în ochi.

După l-am mutat la un centru deținut de familie, în Pantelimon, și revenise la 60 și ceva de kilograme. Toată lumea se purta ok, el avea dorință să treacă peste chestia aia, ne duceam mereu la el, eu cu mama, era bine și mă rugam să o țină așa. După care a avut o complicație la mațe, l-au operat la Pantelimon și ne-au zis: ‘Nu vă faceți griji, nu iese viu de pe masă’.

Maică-mea începuse să tremure, dar a scăpat, s-a recuperat fizic foarte bine, dar nu înțelegea ce i se întâmpla. Și într-o seară m-au sunat că s-a degradat brusc și când l-am văzut, poziția lui schimonosită și chinul lui de a spune ‘Nu știți cât mi-e de greu, de ce nu mă ia odată?’

I-am zis că o să-l ia repede că asta nu e viață. Tata din boală și-a tras puterea. Nu zic că mi-am dorit (n.r. să moară), dar am sperat să se întâmple cât mai repede, după care a intrat în comă, a stat vreo 2-3 zile, și după am fost anunțat că a murit. Zici că s-a dus în pământ și a tras un balon după el cu iertare, compasiune, bunătate, ca un mesaj pentru min”, a mai spus Bogdan Uritescu, potrivit wowbiz. 

Citeşte şi FOTO. Ce scrie pe crucea lui Valentin Uritescu și ultimul mesaj al soției sale. Familia a făcut un gest cutremurător

Familia actorului i-a respectat ultima dorință la înmormântare, și anume, aceea de a nu fi îngropat în cavou, ci coșciugul să fie în pământ, după modelul părinților și bunicilor săi.

De-a lungul carierei de peste cinci decenii, Valentin Uritescu a fost recompensat cu distincții precum Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, premii ale Asociaţiei Cineaştilor din România și ale Uniunii Cineaştilor din România, precum și cu premiul Gopo pentru întreaga activitate.