Fiul nelegitim al lui Ion Dolănescu îşi cere dreptul la avere: Să nu uite că sicriul nu are buzunare

Ionuț Petrescu, cunoscut drept presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, vrea să înregistreze o piesă din repertoriul regretatului artist.

01 apr. 2023, 14:58
Fiul nelegitim al lui Ion Dolănescu îşi cere dreptul la avere: Să nu uite că sicriul nu are buzunare

Bărbatul care susține că este fiul nelegitim al regretatului interpret de muzică populară, Ion Dolănescu, a dezvăluit că s-a ajuns la scandalul pe avere din cauza orgoliilor dintre cei doi frați: Dragoș, care locuiește cu familia în Costa Rica, și Ionuț, care îi moștenește talentul muzical.

Ionuț Petrescu, în vârstă de 43 de ani, este cel care le-a cerut celor doi fii legitimi ai artistului, Ionuț și Dragoș Dolănescu, să facă un test ADN pentru a demonstra că este fratele lor. El a mărturisit pentru click.ro care este motivul scandalului pe avere.
Dragoș Dolănescu e încă măcinat de faptul că tatăl său nu a lăsat testament: „N-ar mai fi existat certuri cu fratele meu dacă ar fi lăsat lucrurile clare”
„Pot spune decât că sunt orgoliile între ei. Cea mai mare prostie omenească este cearta pe avere între frați, eu le spun lor cât și tuturor celor ce se cearta pe avere să nu uite că sicriul nu are buzunare, așa că iubiți și prețuiți frații și aproapele. În rest este strict problema lor. Nu mă privesc discuțiile lor. În prezent, nu am nicio relație cu Ionuț și Dragoș, eu nu îi consider frații mei. Eu sunt Ionuț Petrescu și atât”, a declarat acesta.

Femeile din viața marelui artist

Unul dintre cei mai iubiți artiști români, Ion Dolănescu, ar fi împlinit 79 de ani pe 25 ianuarie. Interpretul iubit de o țară întreagă a fost un bărbat cu lipici la femei. Cea mai aprinsă relație de dragoste a avut-o cu Maria Ciobanu, cea care i-a și dăruit un fiu, pe Ionuț.

Maria Ciobanu și Ion Dolănescu au avut o dragoste cu năbădăi. Deși s-au iubit nebunește, cei doi nu au rezistat prea mult împreună.

Trei femei au făcut parte din viața lui Ion Dolănescu, însă doar una dintre ele i-a fost soție în acte. Nu au avut împreună niciun copil. Cu Maria Ciobanu a avut cea mai zbuciumată și mediatizată relație. Povestea lor de dragoste bate orice film.

Aproape cinci ani a durat povestea lor de dragoste, finalizată cu ani de zile în care nu și-au mai vorbit. Ionuț a reușit să-și împace părinții cu puțin timp înainte ca regretatul artist să se stingă din viață în 2009, la vârsta de 65 de ani.

Au divorțat și au făcut nuntă mare

După două căsnicii eșuate din care au rezultat și două fete, Maria Ciobanu a hotărât să devină mireasa lui Dolănescu după vreo trei ani de insistențe.

”N-am făcut nuntă decât cu Dolănescu! Eram căsătorită cu tatăl Cameliei, mă îmbolnăvisem de la o intoxicație și mă internasem. Eu mă gândeam că am cancer. Și a venit Dolănescu în spital cu textul unei melodii și m-a întrebat dacă vreau s-o înregistrăm. El era militar în termen la Ciocârlia.
Ionuț Dolănescu, cu ochii în lacrimi la mormântul tatălui său. Regretatul artist ar fi împlinit 79 de ani: „E o zi tristă pentru noi toți”
După ce am înregistrat melodia, a luat toată țara foc, a fost un real succes. Noi nu aveam nimic unul cu altul, eu eram căsătorită cu Burnea, el avea o relație cu Iustina Băluțeanu. Am umblat împreună în turnee, lumea zicea deja că suntem soț și soție”, mărturisea Maria Ciobanu la Destine Celebre.

Dragoș Dolănescu e încă măcinat de faptul că tatăl său nu a lăsat testament: „N-ar mai fi existat certuri cu fratele meu dacă ar fi lăsat lucrurile clare”

Maria Ciobanu și-a pregătit deja testamentul, iar acest lucru îi confirmă lui Dragoș Dolănescu că și tatăl său ar fi putut să facă același lucru ca să evite un întreg scandal. După moartea artistului a început o adevărată luptă între cei doi frați Ionuț și Dragoș.

Dragoș Dolănescu e nemulțumit de faptul că nu există un testament lăsat de tatăl său și spune că orice persoană ar trebui să se gândească la acest aspect după o anumită vârstă.

„Nu trebuie să se ajungă la balamuc, între copii, așa cum am avut eu cu Ionuț, fratele meu, pe averea de un milion de euro a tatălui nostru, Ion Dolănescu. N-ar mai fi existat aceste certuri dacă el ar fi lăsat lucrurile clare. Orice om care are copii trebuie să-și facă testamentul, moartea nu te întreabă câți ani ai în buletin, te ia și la 50 de ani, îți cade ceva în cap, pe stradă, și te duci…”, a declarat Dragoș Dolănescu pentru Ego.

Dragoș Dolănescu ia în considerare inclusiv faptul că tatăl său a lăsat un testament pe birou, dar că fratele lui, Ionuț ar fi intrat în posesia acestuia și l-a distrus.

Dragoș Dolănescu nu mai speră la o împăcare cu fratele lui, Ionuț. Cei doi nu sunt pregătiți să revină la sentimente mai bune nici acum, la 13 ani de la moartea tatălui lor, regretatul Ion Dolănescu. Distanța dintre ei este atât emoțională, cât și fizică, având în vedere că Dragoș Dolănescu este stabilit în Costa Rica. Nici de sărbători, cei doi nu și-au urat gânduri bune.

Una dintre legendele muzicii populare, regretatul Ion Dolănescu, s-a stins din viață în 2009, din cauza unui infarct, la vârsta de 65 de ani. De atunci, ambii frați au ținut primele pagini ale ziarelor de scandal și și-au aruncat vorbe dure la televizor. Nici după 13 ani, de la moartea tatălui lor, frații Dolănescu nu au găsit o cale de împăcare. Cea mai lungă dispută, care a durat câțiva ani, s-a întâmplat din cauza moștenirii lăsate de celebrul artist.

„Nu cred că ne vom împăca vreodată. Gândim diferit, avem poteci diferite în viață. Până și pielea e de altă culoare, dar și ochii. Doar numele e comun. Dar nu se știe în viață, numai apele râului nu dau înapoi’, a povestit Dragoș Dolănescu, în urmă cu ceva timp.