Fiul unui fost consilier judeţean din Hunedoara, săltat de poliţie după ce a agresat un om al legii

Fiul unui fost consilier judeţean din Hunedoara a fost ridicat miercuri de poliţişti şi dus la sediul Poliţiei Petroşani pentru a fi audiat în legătură cu o altercaţie pe care a avut-o cu o seară înainte cu un poliţist aflat în timpul liber.

RomaniaTV.net
13 iul. 2016, 15:04
Fiul unui fost consilier judeţean din Hunedoara, săltat de poliţie după ce a agresat un om al legii

Daniel Pleşcan, în vârstă de 27 de ani, este fiul Dorinei Pleşcan, fost consilier judeţean UNPR şi fostă candidată la Primăria Petroşani. El este cercetat pentru agresarea unui poliţist aflat în timpul său liber, altercaţia având loc marţi seară pe o terasă din localitate.

Pleşcan este cercetat pentru trei infracţiuni – lovire, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi distrugere – potrivit procurorului Darius Roman, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. Poliţistul a ajuns în spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Daniel Pleşcan a mai avut proble,e cu legea. El a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul prostituatelor de lux din hotelurile Văii Jiului. A declarat apel, iar dosarul este în curs de soluţionare la Curtea de Apel Alba Iulia.

Daniel Pleşcan (27 de ani), Mihaela Ciociu (24 de ani) şi Silviu Praţa (35 de ani) sunt judecaţi pentru infracţiuni de proxenetism şi trafic de minori. Studenta Mihaela Ciociu era iubita lui Daniel Pleşcan, iar potrivit anchetatorilor se ocupa de înlesnirea practicării prostituţiei şi de obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma mai multor tinere, printre care şi minore cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, informau anchetatorii.

Potrivit anchetatorilor, Daniel Pleşcan, era un întreţinut care avea grijă însă ca prietena lui să nu îl înşele cu banii pe care îi oferea acestuia, câştigaţi din prostituţie. Anchetatorii susţin că tânărul refuza să muncească şi ducea un trai parazitar, obişnuind să ceară mamei sale sume de bani care să îi asigure traiul sau să se întreţină din sumele realizate din prostituţie de prietena sa, Mihaela Ciociu, a cărei activitate a cunoscut-o în detaliu şi, în timp, a ajuns să o încurajeze şi să o controleze, pentru a maximiza veniturile obţinute de aceasta.

„În 8 iulie 2014, ora 1:03, inculpatul Daniel Pleşcan este contactat telefonic de către mama sa, Dorina Pleşcan, aceasta reproşându-i că nu vrea să se liniştească, moment în care între cei doi izbucneşte o ceartă iar Daniel Pleşcan îi spune: „păi nu am o muncă mama…că-s interlop! Sunt şmecher, am femei la produs, mamă! Nu pot să muncesc eu, îmi fac femeile bani!”, se arată în documentele de anchetă.