Fiul vicepreşedintelui american Joe Biden, în consiliul de administraţie al unei companii de gaze din Ucraina

Burisma Holding Limited, o companie privată ce desfăşoară activităţi de exploatare şi producţie a gazelor în Ucraina, l-a invitat în consiliul său de administraţie pe Robert Hunter Biden, fiul vicepreşedintelui SUA Joe Biden, menţionează site-ul oficial al companiei, citat de agenţiile de presă Unian (ucraineană) şi RIA Novosti (rusă).

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 09:03
Fiul vicepreşedintelui american Joe Biden, în consiliul de administraţie al unei companii de gaze din Ucraina

Anul trecut, compania – unul dintre cei mai mari producători de gaze din Ucraina – a raportat o producţie de aproximativ 655 milioane de metri cubi de gaze naturale.

În luna aprilie, Devon Archer, membru în consiliul de administraţiei al companiei menţionate, pe care publicaţia The Wall Street Journal îl numeşte prieten de familie al secretarului de stat american John Kerry, declarase că Burisma intenţionează să-şi sporească producţia cu 35%-40% în 2014.

Robert Hunter Biden – avocat al firmei de avocatură ‘Boies, Schiller & Flexner’, cunoscută pentru implicarea în procese răsunătoare precum ‘Bush v. Gore’, ‘Statele Unite v. Microsoft’ – se va ocupa de problemele juridice ale companiei şi o va reprezenta în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Invitarea de experţi străini în posturi de manageri sau directori este o practică larg răspândită în industria petrolului şi gazelor, dar în contextul crizei actuale din Ucraina, alăturarea fiului vicepreşedintelui american membrilor boardului unuia din cei mai producători ucraineni din domeniu a dobândit o conotaţie politică, comentează unii experţi ruşi.

Compania este înregistrată în Cipru, iar proprietarul său principal este fostul ministru al mediului din Ucraina Mikola Zlocevski. Burisma îşi desfăşoară activitatea în bazinele Nipru-Doneţk, Carpaţi şi Azov-Kuban.