Florea: MRU a avut şansa uriaşă să vină la PDL. Acum, săracul, oboseşte să vină, să facă, să dreagă

Dorin Florea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a aflat întâmplător despre vizita pe care fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu o va face peste două zile la Târgu Mureş, la sediul Forţei Civice, arătând că acum acesta "oboseşte să vină, să convingă, să facă, să dreagă", deşi a avut "şansa uriaşă" să intre în PDL.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 13:07
Florea: MRU a avut şansa uriaşă să vină la PDL. Acum, săracul, oboseşte să vină, să facă, să dreagă

„Domnul Ungureanu a avut o şansă uriaşă, uriaşă. Dacă a simţit vreodată de dreapta, trebuia să se înscrie în PDL. Ăsta era singurul lucru. Nu vezi că umblă să-şi facă partid? Dacă luptăm împotriva demagogiei şi ipocriziei, hai să o spunem şi pe asta din tabăra noastră. Păi nu te supradimensiona. Eu ţin foarte mult la el şi am avut o relaţie corectă, dar vezi că n-ai partid? Vezi că n-ai structuri? Ce te-a oprit să vii în PDL? Pe cine a oprit PDL să vină să muncească şi să lupte pentru principiile dreptei? Cine îi opreşte? Pe domnul Preda, pe domnul Voinescu i-am văzut foarte vocali. Cine l-a oprit să vină să spună: deţin supremaţia şi deţin standardul evaluării în nu ştiu care domeniu, în PDL. Lăsaţi-mă că rup lanţurile. Cine l-a oprit? L-a oprit cineva? Dar e mai simplu să stai pe margine şi să dai tot în calul care trage”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

El a adăugat că, în prezent, „lipseşte un lider autentic” şi carismatic pe eşichierul politic de dreapta, însă acesta „poate o să apară mâine”.

Florea a arătat că şi-a asumat, alături de preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga, refacerea dreptei româneşti, întrucât vrea să se termine odată „cu minciuna şi demagogia ieftină”.

El a spus că „dreapta trebuie să se formeze” întrucât toţi „oamenii serioşi, sătui de murdărie” cred că valorile trebuie scoase în faţă.

„Eu regret foarte mult. Sigur că lipseşte şi un lider autentic, domnul Blaga şi eu ne-am angajat să refacem dreapta, dar aşa un lider carismatic, cum au fost de-a lungul timpului o serie de personalităţi marcante, care au marcat ideea unui partid, din păcate nu există acum. Poate o să apară mâine. Ungureanu a avut o şansă uriaşă atunci, era un entuziasm popular, spunea lucrurilor pe nume, era apreciat de populaţie. Putea să vină la PDL şi mergea mai departe. Probabil avea o reprezentare uriaşă, dar dânsul a ales să meargă pe drumul lui făcând alt partid. Şi acum văd săracul că oboseşte să vină, să convingă, să facă, să dreagă”, a arătat Florea.