Flori care purifică aerul. Aer mai curat în doar 24 ore!

Cumparam flori online si le admiram in vitrinele florariilor, apreciindu-le pentru ca ne incanta cu frumusetea lor si pentru ca ne transmit o energie pozitiva de fiecare data cand le avem in preajma. Stiai, insa, ca florile ne ajuta sa ne mentinem sanatosi? Exista numeroase tipuri de flori care purifica aerul, ale caror efecte benefice le putem resimti daca le asezam in birouri sau in locuinte.

RomaniaTV.net
16 oct. 2018, 05:44
Flori care purifică aerul. Aer mai curat în doar 24 ore!

Doza de sanatate: o planta la fiecare 8 metri patrati

Numeroase studii au concluzionat ca plantele ne ajuta sa fim mai sanatosi, functionand ca o adevarata terapie pentru corp si minte atunci cand le privim si cand le avem in jurul nostru. Potrivit specialistilor, florile si plantele de apartament filtreaza substantele poluante din aer, eliminand toxinele si imbunatatind calitatea aerului. Tot acestia recomanda ca, pentru a ne bucura de efectele curative ale florilor purifacatoare, sa asezam cate o planta la fiecare 8 metri patrati ai locuintei. Iti recomandam sa alegi aranjamente florale deosebite de la Maison d’Or, care iti vor infrumuseta casa si vor mentine un aer proaspat in interiorul sau.

Ce plante sa alegi pentru un aer mai curat in doar 24 h!

Desi sunt disponibile o multime de alte modalitati moderne si tehnologizate de a purifica aerul din spatiile in care iti petreci majoritatea timpului, florile merita un loc de onoare in procesul de curatare a atmosferei. Stim deja ca toate plantele, in general, ne ofera darul de a ne proteja de toxinele din aerul pe care il respiram, prin fotosinteza, procesul prin care acestea se hranesc. Cu toate acestea, exista anumite plante care sunt mai eficiente decat altele in eliminarea substantelor chimice din atmosfera, iar acest lucru il pot realiza in doar 24 de ore. Iata care sunt acele plante pe care le poti alege pentru a beneficia de doza de sanatate pe care o meriti!

  • Aloe Vera – elimina formaldehida, una dintre cele mai periculoase substante prezente in compozitia aerului casnic, care afecteaza mai ales sanatatea copiilor.

  • Feriga de apartament – nu doar ca este un purificator natural al aerului, dar actioneaza si ca un umidificator pentru casa, mentinand un nivel optim de umiditate de aprox. 45%.

  • Orhideea – eleganta floare care se regaseste in ghivece, buchete sau in diverse aranjamente florale elimina din componenta aerului compusii volatili, substante iritante care pot produce alergii si dureri de cap.  

  • Gerbera – una dintre cele mai simple flori, gerbera uimeste prin proprietatile sale: aceasta elimina benzenul, un factor care poate produce cancerul. In plus, creste calitatea somnulu.

  • Ficusul – la fel ca si Aloe Vera, acesta purifica aerul de formaldehida si de alte toxine din aer, eliberand totodata o cantitate generoasa de oxigen.

  • Crizantema – elimina benzenul, unul dintre cei mai periculosi factori cancerigeni si purifica totodata aerul de amoniac, formaldehida si tricloretilena, substante chimice care se regasesc in aerul din locuintele noastre.