Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Pentru vaccinul hexavalent nu am primit încă avizul controlului financiar preventiv

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, marţi, că vaccinul hexavalent nu a primul avizul controlului financiar preventiv (CFP) şi că s-a demarat o nouă procedură pentru găsirea unor soluţii. Ministrul a spus că pentru vaccinul tetravalent urmează să se semneze contractul.

RomaniaTV.net
21 feb. 2017, 10:50
Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Pentru vaccinul hexavalent nu am primit încă avizul controlului financiar preventiv

„Suntem în procedură de semnare pentru vaccinul tetravalent, pentru vaccinul hexavalent încă nu am primit avizul CFP, motiv pentru care am demarat o nouă procedură pentru a găsi soluţii pentru achiziţia acestui vaccin. Vom introduce pe piaţă şi vaccinul pneumococic, iar în luna martie, va ajunge în România, vaccinul împotriva hepatitei B care va fi distribuit”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii: Va fi introdus şi vaccinul pneumococic

La vizita de lucru a premierului Sorin Grindeanu la Ministerul Sănătăţii, s-a discutat şi despre lipsa de pe piaţă a medicamentelor pentru boli rare şi despre bugetarea acestor tratamente.

„Sunt medicamente care încă nu au fost aduse pe piaţă, dar pe care am prevăzut în buget şi tratamentele pentru boli rare. Până în acest moment nu au fost bugetate toate medicamentele pentru boli rare”, a mai adăugat Florin Bodog.

Întrebat dacă ştie că mulţi părinţi plătesc, din propriul buzunar, foarte mulţi bani pentru tratamentele pentru boli rare, ministrul Sănătăţii a spus că nu are astfel de informaţii.


loading...
Partenerii noștri